DS (1)

«Ομόφωνα» πέρασαν τα περισσότερα εκ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης & πιο συγκεκριμένα εκ των 23 τα δεκαεννέα ομόφωνα, τα δύο κατά πλειοψηφία &  δύο ομόφωνα από τους παρόντες.

Κατά πλειοψηφία πέρασε το ένα & μοναδικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης που προηγήθηκε της τακτικής χθες, σχετικά με την : «Έγκριση απολογισμού & ισολογισμού του Δήμου Πύλης, οικ. έτους 2016.

Επίσης ομόφωνα πέρασαν άλλα δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης τα οποία είχαν ως εξής:

  1. Έγκριση προϋπολογισμού του ΟΚΠΑΔ
  2. Αποδοχή πίστωσης για κάλυψη εσωτερικών δαπανών των Σχολείων.

Από την πλευρά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση έθεσε τα δικά της θέματα, με τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου να ερωτά το προεδρείο, για το πότε αναμένεται η εξόφληση των δεδουλευμένων για τους συμβασιούχους του επταμήνου, για να πάρει την απάντηση, ότι μέχρι στις 27 τρέχοντος μηνός, θα εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών τους, ενώ μέχρι 10 του Δεκέμβρη το εναπομείναν ποσό.

Επίσης ένα άλλο θέμα & αυτό από τον κ. Παπακωνσταντίνου είχε να κάνει με το τηλεοπτικό σήμα στα ορεινά του Δήμου, καθώς οι υποσταθμοί  δεν διαθέτουν σήμα digea, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται με το αναλογικό, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι γίνεται λήψη μόνο 2-3 καναλιών & αυτά όχι σε πολύ καλή ποιότητα.

Στο θέμα απάντησε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Μαράβας, λέγοντας πως ο Δήμος ως Αρχή δεν νομιμοποιείται να συνδράμει οικονομικά στον εξοπλισμό τηλεοπτικών υποσταθμών, για μετατροπή του σήματος σε ψηφιακό. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι κάποια «κρούση» στην εταιρεία digea, αναφέροντας το πρόβλημα τύπου «διαβήματος»…

Από τον κ. Κουτσονάσιο ετέθη το θέμα των αποζημιώσεων για τους πληγέντες του Βαλομανδρίου, για να πάρει την απάντηση ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

DS (1) DS (2)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…