sfs Trik (1)

Με πλούσια δράση ξεκίνησε και η νέα χρονιά του ΣΦΣΤ. Ο Φεβρουάριος ο πρώτος μήνας της θητείας του νέου ΔΣ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην πυκνότητα των δραστηριοτήτων του συλλόγου μας.

 

  1. Τα τρένα στην πεζογραφία.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην «Σουΐτα» και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Τρικάλων η εκδήλωση αυτή. Εισηγήτρια ήταν η Φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Κωνσταντίνα Πλεσιώτη, ενώ ακολούθησε η προβολή της κλασικής μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη του αστυνομικού μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι «Φόνος στο Όριεντ Εξπρές».

 

  1. Παρέμβαση για τα δρομολόγια.

Εν όψει της ηλεκτροκίνησης του κεντρικού άξονα και της καθιέρωσης νέων δρομολογίων ο ΣΦΣΤ από κοινού με τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας απέστειλε επιστολές προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους τοπικούς βουλευτές με συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση των δρομολογίων. Από όλους τους βουλευτές των Τρικάλων υπήρξε άμεση ανταπόκριση και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό.

Ο κ. Κώστας Σκρέκας έφερε το θέμα στη βουλή ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν την πρωτοβουλία για την οργάνωση σχετικής σύσκεψης στο υπουργείο μεταφορών παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Θάνου Βούρδα και του εμπορικού διευθυντή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τόλια.

Στην σύσκεψη εκτός των τριών βουλευτών παραβρέθηκε τριμελής αντιπροσωπεία του συλλόγου μας καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Καλαμπάκα.

Στην συνάντηση έγινε γνωστό πως παραμένει το επιτυχημένο δρομολόγιο 884/885 που εκτός της εξυπηρέτησης των δυτικοθεσσαλών φέρνει σε ετήσια βάση πολλές χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο στα Μετέωρα και την Καλαμπάκα. Επίσης έγινε γνωστό πως θα υπάρξει και νέο δρομολόγιο το πρωί προς Αθήνα με επιστροφή το απόγευμα με πολύ καλή εισιτηρίου.

Επί πλέον ο ΣΦΣΤ έθεσε στον γενικό γραμματέα το ζήτημα της δυτικής σιδηροδρομικής εγνατίας με έμφαση στο θέμα της γραμμής Καλαμπάκας-Κοζάνης, θεωρώντας λάθος την έως τώρα αδράνεια στις εξελίξεις για το έργο αυτό.

 

  1. Τσικνοπέμπτη και εκδρομή.

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε και φέτος η Τσικνοπέμπτη στις «Ακακίες». Η προσέλευση των μελών και φίλων του συλλόγου ήταν μεγάλη και το κλίμα γιοραστικό. Στους παρευρισκόμενους έγινε εκτός των άλλων ενημέρωση για την μεγάλη σιδηροδρομική εκδρομή που οργανώνουμε την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα στην Τουρκία και συγκεκριμένα σε Κωνσταντινούπολη, Πριγκιπόννησα, Εσκί Σεχίρ και Άγκυρα. Το ταξίδι από την Πόλη μέχρι την Άγκυρα μέσω Εσκί Σεχίρ θα γίνει με το υπερσύγχρονο τρένο υψηλής ταχύτητας. Επειδή ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής είναι πάρα πολλές θα πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να το δηλώσουν το γρηγορότερο για να αποφασίσουμε αν η εκδρομή μέχρι την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί με ένα ή δύο πούλμαν.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6973 795 191 (Τσιοτινού Αθανασία) και 6979 553 692 (Τριανταφύλλου Βασίλης).

Θα τηρηθεί όπως πάντα σειρά προτεραιότητας.

 Το Δ. Σ. 

sfs Trik (1)

sfs Trik (2)

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…