foto 2

«Σταματησα σε ενα μακρινο «ΤΟΤΕ»..
Τοτε που»αγουρα,αγινωτα» κοριτσοπουλα και αμουστακα αγορια,καθισμενα στα μαθητικα θρανια του εξαταξιου Γυμνασιου Πυλης Τρικαλων,προσπαθουσαμε διαβαζοντας να καλυτερεψουμε τη ζωη μας,να εξασφαλισουμε ενα καλυτερο μελλον απ’αυτο των γονιων μας(τοτε υπηρχαν ελπιδες) με την καθοδηγηση εμπνευσμενων δασκαλων, που προσπαθουσαν να μας»ανοιξουν τα ματια»σε χρονια δισεκτα και «σακατικα»

«Χρονος ειναι ο,τι μεσολαβει και μετατρεπει.
ΣΤΙΓΜΗ ειναι,βεβαια, ενα τιποτα του χρονου.
Ομως χωραει τα ΑΠΟΚΘΡΥΦΩΜΑΤΑ»Κ.Δημουλα

Ο χρονος κυλησε αφηνοντας με τα «νυχια του»τα σημαδια πανω μας.
ΤΩΡΑ ωριμοι, με γκριζους κροταφους,με ασπρα μαλλια ή βαμμενα κοκκινα,ξανθα μαλλια,με λιγα κιλα πανω..κατω,μαμαδες,μπαμπαδες,πεθερες,πεθεροι,παππουδες ,γιαγιαδες ξαναβρεθηκαμε σε ενα ομορφο μερος,πισω απο το σχολειο μας,στην Πορτα Παναγια, για να»ξανασυστηθουμε»,να θυμηθουμε, α μοιραστουμε, να πουμε τα νεα μας.
Κυματα αναμνησεων ξεκινησαν απο το «τοτε»μεταφεροντας εικονες,ηχους,λογια ,μυστικα..απο τους «μαχαλαδες»της παιδικης μας ηλικιας.

Πως να χωρεσουν σε μια βραδια μνημες»ανοξειδωτες»,ονειρα απατηλα ή πραγματοποιημενα,νεανικες»πτησεις»,ανησυχιες,ερωτες κρυφοι,ανομολογητοι,σκανταλιες,εκδρομες…

Χειμαρρος συναισθηματων..

ΣΤΙΓΜΕΣ που χωρανε ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑΤΑ..
με τη συντροφια των αγαπημενων μας δασκαλων,κ.Βασ.Αρβανιτη,κ.Γ.Βασιλειου,κ.Βασ.Σαργιωτη με τη συζυγο του Ρουλα Μερεντιτη,κ.Πρεκατε Βάιου,τρια αδελφια Πρεκατε «θητευσαν» στο σχολειο μας,με τη φλογα του νεοδιοριστου,αφησαν το αποτυπωμα τους πανω μας..

Τους ευχαριστω που μας τιμησαν με την παρουσια τους,αλλα και σε οσους δεν μπορεσαν να παραβρεθουν ευχομαι τα καλυτερα..ισως υπαρχει μια αλλη φορα..μια αλλη ευκαιρια..
Μια γλυκια βραδια,που θα κατατεθει στο «βιβλιο»των αναμνησεων,κοντρα στο «χαδι «της ληθης

«Δεν ηταν παντα καλυτερα τα αλλα χρονια,οι παλιες εποχες.Ο χρονος που φευγει τα ομορφαινει και σκεπαζει ή σαρκαζει τα ασχημα.Εγω τη φορα του βελους που στοχευει στο μελλον αγαπω»

Υ.Γ:ευχαριστω τη συμμαθητρια,φιλη και συναδελφο Βασ.Τσολα που διοργανωσε αυτη τη συναντηση,τον συμμαθητη και φιλο Γ. Παπα’ι’ωαννου,που με τη συνοδεια της κιθαρας του, συνεβαλε στην ομορφη ατμοσφαιρα της βραδιας, και τον φιλο, δημοσιογραφο και φωτογραφο Α. Τζημα».

foto 1

foto 3

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…