Kremydia Arxiki

Ξεκίνησαν & θα συνεχίσουν, οι προετοιμασίες για την “Γιορτή Κρεμμυδιού”, που για ενδέκατη συνεχόμενη φορά, διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Παλαιομοναστήρου, σε 14 ημέρες από σήμερα & συγκεκριμένα το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο του χωριού, με ώρα προσέλευσης 8:30μμ – 9:00μμ.

Σήμερα, οι γυναίκες – μέλη του Συλλόγου, άρχισαν με τον καθαρισμό των κρεμμυδιών(κορκάρι), προσφορά των παραγωγών της Κοινότητας, για να ετοιμαστεί την ημέρα της εκδήλωσης το περίφημο στιφάδο, το οποίο θα συνοδεύεται φυσικά από κρέας.

Κατά την κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα & παραδοσιακό δρώμενο με αναφορά στην επεξεργασία μαλλιού για την κατασκευή νήματος, επικεντρώνοντας στην διαδικασία του «Ιδιάσματος», που για το όλο σκηνικό έχει επιστρατευτεί & παραδοσιακός αργαλιός με όλα τα παρελκόμενα εξαρτήματά του, ενώ την διασκέδαση των παραβρισκομένων θα αναλάβει δημοτικο-λαϊκή ορχήστρα.

Να αναφέρουμε επίσης, πως την προηγούμενη ημέρα, βράδυ Παρασκευής & στον χώρο της πλατείας του χωριού, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πια «Γιορτή του Παιδιού», με παρουσίαση παραδοσιακών χορών & μικρά θεατρικά, από τους μαθητές του Δημοτικού.

Kremydia (2)

Kremydia (4)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα στην πιο εμβληματική δικαστική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει και το Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας(βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη προς συζήτηση το εμβληματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δ…