Εκτιμητές Αρχική copy  ok

Ξεκίνησαν οι «εκτιμήσεις» των ζημιών στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύλης, από την περασμένη Τετάρτη, αρχής γενομένης από Γόμφους & Παλαιομονάστηρο.

Οι εκτιμητές – Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ, άρχισαν το έργο τους από καλλιέργειες όπως τα μποστανικά(πεπόνι/καρπούζι), όπου μαζί με τα αμπέλια, εντοπίζεται & το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τις ζημιές να φτάνουν το 100%.

Το θετικό της έναρξης των εκτιμήσεων, έρχεται να επισκιάσει ο αργός ρυθμός αυτών, με τους αγρότες να βλέπουν να παίρνουν τα πρώτα χρήματα από τις αποζημιώσεις, μέσα στους πρώτους μήνες του 2017.

Κι αυτό όπως είναι γνωστό, λόγω του νέου πλαισίου που ρυθμίζει τις μετακινήσεις των Γεωπόνων. Ενώ λοιπόν πριν οι μετακινήσεις τους γίνονταν με ΙΧ, & την Πολιτεία να καλύπτει με 0,15€ μικτά έξοδα μετακίνησης συν 0,10€ έξοδα συντήρησης & αντικατάστασης του προσωπικού τους ΙΧ, σήμερα τους δίνονται μόνο τα 0,15€ μικτά για 250χιλ. μηνιαίως, κάτι που από τους εκτιμητές θεωρείται ασύμφορο, μιας & το όριο αυτό στατιστικά καλύπτεται σε 2-3 ημέρες.

Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ να μετακινούνται με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η μετάβαση στους τόπους των εκτιμήσεων να καθίσταται δυσχερής, αφού υπάρχουν συγκεκριμένα δρομολόγια, σε συγκεκριμένες ώρες, οπότε εκεί για π.χ. που ήταν να εκτιμηθούν 10 αγροτεμάχια, τώρα να εκτιμούνται τα μισά.

Οι μετακίνηση των εκτιμητών με το ΚΤΕΛ, τροχοπέδη στο χρόνο.

Οι μετακίνηση των εκτιμητών με το ΚΤΕΛ, τροχοπέδη στο χρόνο.

Εκτιμητές 2 copy ok Εκτιμητές 3 copy ok

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…