skorda

Είναι γνωστές οι καταπληκτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου για τον άνθρωπο, αλλά είναι πλέον γνωστή και η θεραπευτική του χρήση, ως υποκατάστατο της πενικιλίνης. Το σκόρδο είναι μια φυσική πενικιλίνη, έχει μόνο το 1% των επιπτώσεων της συνθετικής πενικιλίνης, και παράλληλα είναι πιο αποτελεσματικό στα βακτήρια από την πενικιλίνη.

Πειράματα με βακτήρια απέδειξαν ότι είναι ευαίσθητα στο σκόρδο, κι αυτά είναι τα βακτήρια: Staphylococcus, Escherichia, Proteus, Salmonella, Providencia, Citrobacter, Klebsiella, Hafnia, Aeromonas, Vibrio και Bacillus. Αποδείχτηκε επίσης σε εργαστηριακές εξετάσεις ότι και οι μύκητες είναι ευαίσθητοι στο σκόρδο, όπως τα: Microsporum, Epidermophyton, Trichophyton, Rhodotorula, Torulopsis, Trichosporon, neoformans Cryptococcus και Candida, συμπεριλαμβανομένου και του Candida albicans. Έχει αναφερθεί ακόμα ότι το σκόρδο είναι πιο αποτελεσματικό έναντι παθογόνων ζυμών από τη νυστατίνη, ιδιαίτερα κατά του μύκητα Candida albicans.

Το λάδι σκόρδου φέρεται να είναι πολύ δημοφιλές στη Ρωσική Ιατρική, ώστε να αναφέρεται ως Ρωσική πενικιλίνη και τα νοσοκομεία να χρησιμοποιούν το πτητικό εκχύλισμα του σκόρδου για θεραπευτικούς σκοπούς, με τη μορφή ατμών και εισπνοών.

Πολλοί γνωρίζουν ότι το σκόρδο είναι ένα από τα καλύτερα θεραπευτικά μέσα που μας έχει δωρίσει η φύση για την καταπολέμηση των μικροβίων.

Οι καλλιεργητές σκόρδου πάλι γνωρίζουν ότι χρειάζεται αρκετό θειάφι για να καλλιεργηθεί σωστά. Στην ουσία το σκόρδο έχει την ιδιότητα να μετατρέπει το ανόργανο θειάφι σε οργανικό, έτσι ώστε να μπορεί να είναι απορροφήσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ποια όμως είναι η ποσότητα σκόρδου που αντιστοιχεί σε μία δόση ενήλικαστην αντίστοιχη δόση της πενικιλίνης;

Τέσσερις σκελίδες σκόρδου αντιστοιχούν σε μία δόση πενικιλίνης σε έναν ενήλικα.

Πηγή:yolife.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…