psari

Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν ανήμερα των Φώτων, στη θέση Νταμάρια της Λίμνης Κάρλας, προς τα Κανάλια και  σε σημείο όπου λειτουργεί μεγάλη τάφρος στην οποία γίνεται, κατά καιρούς, εναπόθεση βοθρολυμάτων.

Από την πρώτη στιγμή, ενημερώθηκε για το περιστατικό ο Φορέας Διαχείρισης της Κάρλας, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση των αιτιών που προκάλεσαν τον θάνατο των ψαριών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του Φορέα Ιφιγένεια Κάγκαλου, επισήμανε ότι μακροσκοπικά φαίνεται για οργανική ουσία συσσωρευμένη στο σημείο και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται. Σήμερα ο Φορέας αλλά και οι άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα πάρουν δείγματα και ο Φορέας θα προσφύγει δικαστικά. Ανέφερε επίσης ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φορέας πηγαίνει στον εισαγγελέα για παρόμοιο περιστατικό. «Έγινε σε ώρες που δεν ήταν κανένας στην περιοχή να τους δει.

Δυστυχώς λείπει η συνείδηση. Έχουμε βάλει κάμερες στην προστατευόμενη περιοχή και σε ένα μήνα οι μισές από αυτές καταστράφηκαν. Πηγαίνουν σε σημεία περιφερειακά και αδειάζουν βυτία. Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι ακόμη υπάρχουν ακόμη τόσο ασυνείδητοι άνθρωποι».

volos.ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…