lepen

Ως κοινοβουλευτικό βοηθό της στην ΕΕ, δήλωνε η ακροδεξιά ηγέτης τον σωματοφύλακά της αλλά και την συνεργάτη της στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Γαλλία. Για τους μισθούς τους, δαπανήθηκαν 340.000 ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ

Μετά τον Φρανσουά Φιγιόν, ένας ακόμα εκπρόσωπος της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για «ψευδή εργασία». Ο λόγος για την ακροδεξιά ηγέτη Μαρίν Λεπέν, η οποία φέρεται να καταχράστηκε κονδύλια της ΕΕ για να πληρώνει τον σωματοφύλακά της.

 Η Λεπέν μάλιστα, την Παρασκευή διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει παραδεχτεί σε αξιωματούχους της ΕΕ ότι έχει προβεί στην εν λόγω πράξη. «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Ποτέ δεν έχω παραδεχτεί κάτι τέτοιο», είπε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στον ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Besançon.

Η αντίδραση ήρθε μια μέρα μετά τη δημοσίευση από την ερευνητική ιστοσελίδα Mediapart και το περιοδικό Marianne αποσπάσματος έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού καταπολέμησης διαφθοράς(OLAF), σύμφωνα με το οποίο η Λεπέν είχε παραδεχτεί ότι δήλωνε τουλάχιστον ένα μέλος του προσωπικού της, ως βοηθό της στο ευρωκοινοβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο OLAF αναφέρει ότι 41.554 ευρώ από τα κεφάλαια του ευρωκοινοβουλίου χρησιμοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2011, για να πληρωθεί ο σωματοφύλακάς της, Thierry Légier.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Λεπέν υποστήριξε ότι το ευρωκοινοβούλιο οφείλει χρήματα στην ίδια και το κόμμα της από μη καταβληθέντες μισθούς και έξοδα. Η Λεπέν, όμως, υποστηρίζει, ότι αυτή η συζήτηση με τους αξιωματούχους του οργανισμού, δεν έγινε ποτέ.

Η Γαλλίδα πολιτικός κατηγορείται, επίσης, ότι έχει υπογράψει μια παρόμοια σύμβαση με την επί γαλλικού εδάφους βοηθό της, Catherine Griset, στην οποία από τον Δεκέμβριο του 2010 έως και τον τρέχοντα μήνα, έχουν καταβληθεί 298.500 ευρώ.

Στην έκθεση της OLAF σημειώνεται ότι η Λεπέν έχει δηλώσει την Griset ως κοινοβουλευτική βοηθό της διαπιστευμένη στις Βρυξέλλες ενώ στην πραγματικότητα είναι η προσωπική της βοηθός στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Γαλλία.

Να σημειωθεί ότι οι κοινοβουλευτικοί βοηθοί στην ΕΕ, πρέπει να εργάζονται σε ένα από τα τρία γραφεία του ευρωκοινοβουλίου, δηλαδή σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο ή Λουξεμβούργο, και είναι υποχρεωμένοι να μένουν στο μέρος που εργάζονται.

Αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα

Το ευρωκοινοβούλιο έχει προσπαθήσει να πάρει πίσω τα περίπου 340.000 ευρώ που έχουν δαπανηθεί για τους μισθούς των προαναφερόμενων προσώπων, ωστόσο η Λεπέν έχει αρνηθεί να τα επιστρέψει, τονίζοντας ότι δεν έχει κάνει κάποιο λάθος.

«Για να επιστραφούν, θα πρέπει πρώτα να τα έχω πάρει αλλά δεν ονομάζομαι Φρανσουά Φιγιόν», είπε η Λεπέν στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Επιπλέον, έχω αμφισβητήσει επισήμως αυτή την μονομερή και παράνομη απόφαση».

Μετά την άρνησή της, η Λεπέν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να περικοπεί ο μισθός των περίπου 7.000 ευρώ, που λαμβάνει μηνιαίως ενώ την ίδια ώρα, οι γαλλικές δικαστικές αρχές έχουν αρχίσει προκαταρκτική έρευνα μετά τα όσα διατυπώνονται στην έκθεση της OLAF.

Πηγή:news247.gr,  France24

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…