ee1abeb02cc0a555cdd9ee94d752fe5f
  • «Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά»
  • Επαναπροσδιορίζεται το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου
  • Επιθυμία και των δύο πλευρών να έρθει φιλικά η λύση
  • Ο Καμμένος ζήτησε απόσυρση των υπουργών του και διέκοψε και τη συνεδρίαση της ΚΟ ελέω ΠΓΔΜ

Πιθανό σενάριο φαντάζει το σημερινό κρίσιμο τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα όσα δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Παρά τις δυσκολίες της συγκεκριμένης στιγμής λόγω των όσων έχουν συμβεί από το πρωί της Παρασκευής, ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έχει χαθεί. Παρά τα εμπόδια που προκύπτουν, και οι δυο συμφωνούν στην επίσπευση των λύσεων για την επόμενη μέρα όσο πιο άμεσα και όσο πιο φιλικά.

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκτός κι αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

tweet

Μη αποδεκτή η απόσυρση των υπουργών

Από κει και πέρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ζήτησε από τους υπουργούς του να αποσυρθούν από την κυβέρνηση, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Κώστας Ζουράρις, Νίκος Μαυραγάνης, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος την αρνήθηκαν και είπαν χαρακτηριστικά προς τον κ. Καμμένο:

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε».

Ωστόσο με την πρόταση του Πάνου Καμμένου συμφώνησαν μόνο οι δύο πιστοί του βουλευτές: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Κώστας Κατσίκης.

Καμμένος: Αναβάλλουμε τη συνάντηση λόγω Σκοπίων

«Υπάρχει εμπλοκή στα Σκόπια. Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντησή μας» είπε νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στους δημοσιογράφους στη Βουλή, ανακοινώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το ραντεβού των δύο αντρών βρίσκεται «πλέον στον αέρα».

«Μέχρι να αρθεί η εμπλοκή που υπάρχει στην ΠΓΔΜ είπαμε να αναβάλουμε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για την εμπλοκή που, όπως είπε, υπάρχει στα Σκόπια, ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πάμε σε συνάντηση με σενάρια σημειώνοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

 altsantiri.gr
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…