Metropolitan-Museum-of-Art copy

Άνοιξε για το κοινό από χθες, Δευτέρα και ως τις 17 Ιουλίου η έκθεση με τίτλο «Πέργαμος και τα Ελληνιστικά Βασίλεια του Αρχαίου Κόσμου», στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met).

Πρόκειται για μία έκθεση που πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και περιλαμβάνει περισσότερα από 265 μοναδικά αντικείμενα που δημιουργήθηκαν υπό την προστασία των ηγεμόνων των ελληνιστικών βασιλείων, με έμφαση στην αρχαία πόλη της Περγάμου. Μέσω της συγκεκριμένης έκθεσης, παρουσιάζονται τρεις αιώνες ελληνικής τέχνης, καλύπτοντας μια περίοδο που ξεκινά από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου και καταλήγει στην εποχή της Κλεοπάτρας.

Μια ιστορική συνεργασία δύο μουσείων σηματοδοτείται, καθώς το ένα τρίτο των εκθεμάτων προέρχονται από το Μουσείο της Περγάμου. Τα υπόλοιπα εκθέματα προέρχονται από εξέχοντα μουσεία της Ελλάδας, της Ιταλίας, του Μαρόκου, της Τυνησίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και χωρών της Ευρώπης. Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εκθεμάτων αυτών δεν έχουν ποτέ πριν απομακρυνθεί από τις μουσειακές συλλογές τους.

Πηγή:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…