FTERNES

Τα πόδια είναι ένα σημείο του σώματος μας που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα των ποδιών, είναι οι σκασμένες πτέρνες  καθώς  και το εμπρόσθιο μέρος του πέλματος, που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως: στην φυσιολογική γήρανση,  στην αφυδάτωση του δέρματος, σε διαταραχές από κάποια ασθένεια (π.χ. από σακχαρώδη διαβήτη), στην κακή αιματική κυκλοφορία, σε  δερματικές ασθένειες, σε ερεθισμούς που προέρχονται από χημικές ουσίες, σε συχνές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή από τους μηχανικούς παράγοντες που αυξάνουν την πίεση στην εν λόγω περιοχή (π.χ. περπάτημα, η παρατεταμένη ορθοστασία, ανοιχτά παπούτσια).

Στην αρχή αυτό μπορεί να μην είναι τίποτα παρά μόνο μια ενόχληση και ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά όταν οι σχισμές ή τα σκασίματα (ραγάδες) γίνουν πολύ βαθιά, μπορεί να μολυνθούν ή και να αιμορραγήσουν.

veloudines-pternes-e-podi-picture-02

Αυτό  μπορεί να συμβεί αν η φροντίδα των ποδιών παραμεληθεί  και το δέρμα χάσει την φυσική ισορροπία σε λιπίδια και υγρασία. Έτσι η ξηρότητα του δέρματος κάνει την εμφάνιση της, οδηγώντας έτσι σε σκασίματα τόσο στην περιοχή της πτέρνας όσο και στο εμπρόσθιο μέρος του πέλματος.

Μυστικά για την πρόληψη και αντιμετώπιση  των σκασμένων επιφανειών.

1) Κάντε ποδόλουτρο με χλιαρό νερό για περίπου 10 με 15 λεπτά.

2) Κάντε ένα  scrub. Φτιάξτε μόνοι  σας ένα υπέροχο scrub, που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα  όμορφο και μαλακό δέρμα. Βάλτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές λάδι ελαιόλαδο  με 1½ κουταλιά καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε το. Τρίψτε όλο το κάτω άκρο επιμένοντας στα σημεία που είναι πιο άγρια. Σκουπίστε με πετσέτα τα υπολείμματα.

veloudines-pternes-e-podi-picture-04

3) Απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα. Με τη βοήθεια μιας ελαφρόπετρας μπορείτε να τρίψετε το νεκρό δέρμα πολύ απαλά.

4) Κάντε μια  μάσκα. Φτιάξτε επίσης μια μάσκα ποδιών με μια  ώριμη μπανάνα και αβοκάντο. Σ’ ένα μπλέντερ ρίχνουμε μια  ώριμη μπανάνα και μισό αβοκάντο και τα χτυπάμε μαζί. Εφαρμόστε αυτήν την παχιά κρέμα στις πτέρνες και σ’ όλο το πέλμα σας για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

veloudines-pternes-e-podi-picture-03

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, B και E φροντίζοντας έτσι την υγεία του δέρματος ενώ  η μπανάνα περιέχει βιταμίνες A, B, C D καθώς και κάλιο προσφέροντας έτσι λάμψη, απαλότητα και μεγάλη ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Αυτή η μάσκα θα βοηθήσει να θεραπευθούν τα σκασίματα και θα τα κρατήσει μαλακά και ενυδατωμένα.

5) Τέλος εφαρμόστε μια κρέμα ανάπλασης ποδιών με ουρία, διότι  μαλακώνει άμεσα το δέρμα και ενισχύει την ικανότητά του να δεσμεύει  την υγρασία του δέρματος.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΡΜΑ ΥΓΙΕΣ, ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΛΟ.

e-podi.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…