arxiki

Από το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε να χιονίζει στον ορεινό Δήμο Πύλης & το τοπίο να παίρνει επιτέλους χειμωνιάτικη χροιά, όπως αρμόζει βέβαια τέτοια εποχή & μάλιστα κοντά στα Χριστούγεννα.

Αρκετοί & οι λάτρεις του σκι, που αν η ποσότητα του χιονιού είναι ικανοποιητική, θα εκδράμουν μαζικώς & ταχέως για υπέροχες βόλτες με τα σκι τους, στην χιονοπίστα του Περτουλίου. Αρκετοί όμως είναι κι αυτοί  που νοούν τη δράση διαφορετικά, απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα ή το ποτό τους, στο ανακαινισμένο ΣΑΛΕ, που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγο καιρό, ρεμβάζοντας το «λευκό» στο μοναδικής ομορφιάς αλπικό τοπίο που προσφέρει απλόχερα η περιοχή.

Η κάμερα του PyliNews.gr  ξεκίνησε να καταγράφει τη χιονόπτωση σε νυχτερινό οδοιπορικό στα ορεινά του Δήμου, από τις 6:30μμ – 10:30μμ χθες Τρίτη, οπότε & η επιστροφή. Χιόνι λοιπόν συναντήσαμε(να πέφτει, αλλά & να το έχει στρώσει), από την Αναβρυσούλα & μετά, αρχικά εντεύθεν του οδοστρώματος κι όσο προχωρούσαμε από την Ελάτη & έπειτα & στο οδόστρωμα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, για όσους διέθεταν σωστά ελαστικά. Το χιόνι από στην Ελάτη & όσο προχωρούσαμε δεν ξεπερνούσε τους δύο πόντους, έως την ώρα της επιστροφής.

Κάποιο μικροπρόβλημα υπήρξε στον αυχένα-ξέφωτο, στο σημείο της ανηφορίτσας μετά τις «βίλες» όπως συνηθίζουμε να το λέμε, όπου μετά ξεκινάει η ευθεία για τα λιβάδια, που το χιόνι είχε παγώσει & χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή από τους τολμηρούς για την ώρα διερχόμενους οδηγούς.

Ανεξαρτήτως της μικρής έντασης του φαινομένου, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Άρη Τζάνη, τέθηκε σε επιφυλακή αρκετά νωρίς, ενώ ήδη έχουν γίνει & οι απαραίτητες προετοιμασίες με τα περισσότερα φορτηγά του Δήμου να έχουν εξοπλιστεί με εκχιονιστικές «λεπίδες» & τον στόλο να απαρτίζεται & ενισχύεται επιπλέον & με άλλα μηχανήματα τύπου JCB. Επίσης,  σύμφωνα με τον κ. Τζάνη, επαρκείς είναι & οι ποσότητες αλατιού, διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή & εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν & έγκεινται στις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας.

Ευκαιρίας δοθείσης, εμείς πάντως απολαύσαμε & έναν ζεστό καπουτσίνο στο «καφέ-κρύπτη» στην Ελάτη, ενώ στην επιστροφή τιμήσαμε μια υπέροχη πρασοτηγανιά, συνοδευόμενη από ντόπιο κοκκινέλι, στην ταβέρνα ο «Γιάννης» μετά την Ελάτη.

 

sale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dscn7062

 

dscn7063 dscn7065 dscn7067

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πασχαλινές ευχές από την Αντιδήμαρχο Υγείας Χαρά Καλιώρα