Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçí
Áßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011.   ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

Σημαντικό εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας και μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας, χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, οι εργασίες του οποίου εγκαινιάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, αφήνοντας οριστικά πίσω την αστάθεια και την αβεβαιότητα, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους και την είσοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το β΄ εξάμηνο του 2016, όπως δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις- και τα σημερινά εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP σηματοδοτούν το πέρασμα σε αυτή τη νέα εποχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση εγκαινίων του ΤΑΠ.

Αναφερόμενος στην οικονομική σημασία, επισήμανε ότι η εξασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης συνιστά θεμέλιο λίθο της ενεργειακής στρατηγικής της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ σε ό,τι αφορά τη γεωστρατηγική σημασία σημείωσε ότι η ενέργεια μπορεί να γίνει γέφυρα συνεργασίας και ευημερίας για όλους στην περιοχή μας.

Ο TAP είναι μία από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός. Τα οφέλη που προκύπτουν από την κατασκευή του, είναι περίπου 8.000 άμεσες θέσεις εργασίας, πολλές περισσότερες έμμεσες, και γενικά τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
Παρόντες στην τελετή υπογραφών ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς και αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου από τις χώρες που εμπλέκονται στο έργο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα στην πιο εμβληματική δικαστική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει και το Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας(βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη προς συζήτηση το εμβληματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δ…