j 1 Arxiki

Στις 28 Μαΐου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  Δημ. Σχολείου Φήκης επισκέφθηκε το μαγευτικό παραδοσιακό χωριό Νυμφαίο, καθώς και τον «Αρκτούρο».

Πρόκειται για το μοναδικό περιβαλλοντικό κέντρο στην Ελλάδα, που φιλοξενεί αρκούδες. Εκεί μικροί-μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές επιβίωσης της αρκούδας, την σύνδεσή της με την καλή λειτουργία του δάσους καθώς και τη σημασία του περιβάλλοντος (ανθρώπινου και φυσικού) περιοχών όπως ο Γράμμος, η Ροδόπη και η περιοχή που ορίζεται από τα βουνά Βέρνο και Βαρνούντα.

Αξέχαστη εμπειρία!

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την πόλη της Καστοριάς, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το Σπήλαιο του «Δράκου», που οφείλει την ονομασία του, σύμφωνα με την μυθολογία, στον δράκο που φύλαγε την είσοδό του, καθώς τότε το σπήλαιο εθεωρείτο χρυσωρυχείο.

Στο εσωτερικό του σπηλαίου υπάρχουν μεγάλα χερσαία και λιμναία τμήματα με εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο, καθώς περιλαμβάνει επτά (7) υπόγειες λίμνες, δέκα (10) αίθουσες, πέντε (5) διαδρόμους – σήραγγες. Η μεγαλύτερη αίθουσα του σπηλαίου έχει διαστάσεις 45Χ17 μέτρα με το κεντρικό της τμήμα υπερυψωμένο και τις πλευρές της να καταλήγουν σε λίμνες. Η μεγάλη λίμνη του σπηλαίου που είναι και η βαθύτερη, βρίσκεται δυτικά. Η θερμοκρασία εντός του Σπηλαίου είναι σταθερή όλες τις εποχές στους 16-18Οc, ενώ η υγρασία φτάνει στο 90%.

Τέλος, τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν & το βυζαντινό μοναστήρι της  Παναγίας«Μαυριώτισσας», 4χλμ έξω από την Καστοριά, που χτίστηκε δίπλα στη λίμνη το 1082μΧ, επί του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Κομνηνού.

j 2 j 3 j 6 j 7 j 8 j 9

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…