Arxiki copy

 

Sakis   Του Σάκη Γιώτα.

Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς, το Γυμνάσιο Πύλης  παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και παιδαγωγικών εκδηλώσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, σήμερα Τρίτη 10 Μαϊου.

Στην σύντομη ομιλία του ο γυμνασιάρχης κ. Βασίλης Πανάγος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι τέτοιου δράσεις, είναι πάρα πολύ σημαντική διαδικασία στη γενικότερη μαθησιακή γνώση, γιατί τα πολιτιστικά προγράμματα είναι το απαραίτητο εργαλείο, για την απόκτηση γνώσεων & δεξιοτήτων. Είναι πολύ σημαντικό συμπληρωματικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, γιατί βοηθάει τους μαθητές να συμμετέχουν οι ίδιοι, να αποφασίζουν, να οργανώνονται & να συμμετέχουν ως σύνολο & μέσα από την ομάδα, καταφέρνοντας στην πορεία να αποδώσουν αυτό το οποίο πραγματοποίησαν. Να ανακαλύπτουν δηλ. μέσα από την έρευνα. Αυτό που σήμερα ονομάζεται «Βιωματική μάθηση».

Στη συνέχεια ο πατήρ Δημήτριος Κατσαρός συνεχάρη μαθητές & εκπαιδευτικούς, καθώς όπως είπε, τέτοιες δράσεις συμβάλλουν, αφενός στην προώθηση του πολιτισμού, αφετέρου στην σύνδεση της παράδοσης με το μέλλον, μιας & το μέλλον δεν είναι τίποτα άλλο από τους ίδιους τους μαθητές.

Ο νέος Αντιδήμαρχος Αγροτικής ανάπτυξης & Πολιτισμού κ. Κων. Μπαλατσούκας, ο οποίος παρέστη αντί του Δημάρχου, αφού συνεχάρη κι αυτός με τη σειρά του μαθητές & εκπαιδευτικούς, έδωσε την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές δυνατότητες που μπορεί να έχει ο Δήμος. «Θα ακούμε τη φωνή σας», είπε χαρακτηριστικά & ευχήθηκε «καλή πρόοδο» & καλό Καλοκαίρι στους μαθητές.

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την  θεατρική παράσταση «L’ operettadellaPorta», (Συντονίστρια εκπαιδευτικός: Παναγιωτίδου Μελανία. Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί:  Τρίχα Αθανασία, Σαμαρά Ευθυμία, Μυλωνά Αλίκη, Κλιάφα Βικτωρία, Παιδοκούκη Άννα), κατά την οποία οι μαθητές ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταλέντο, ενθουσιάζοντας το κοινό τους, που δεν έπαψε στιγμή να τους το αποδεικνύει, με το παρατεταμένο χειροκρότημά του.

Ακολούθησε η παρουσίαση τριών πολιτιστικών προγραμμάτων, με το πρώτο να αφορά στην «Λατρεία του Ασκληπιού –  Γνωστά Ασκληπιεία και ιερά του αρχαίου κόσμου» με συντονιστή του προγράμματος τον κ.  Βασίλη Πανάγο, Δ/ντή του Γυμνασίου Πύλης & συμμετέχουσα εκπαιδευτικό την κα  Αλίκη Μυλωνά.

Το δεύτερο, στην «Δημιουργική  γραφή και ζωγραφική» με  συντονίστρια του προγράμματος την κα  Βικτωρία Κλιάφα και συμμετέχων εκπαιδευτικό τον κ.  Χριστόφορο Τριάντη & το τρίτο στις «Παραδοσιακές συνταγές – Τοπική κουζίνα», με  συντονίστρια του προγράμματος την κα  Ευαγγελία Τσιάμη &  συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί, τις κυρίες   Αλίκη Μυλωνά &  Ζάρα Αγορίτσα.

Για το «φινάλε» οι μαθητές επέλεξαν & κάτι του «γούστου» τους, ένα καταπληκτικό χορευτικό «hip-hop», το οποίο παρουσίασαν μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, ξεσηκώνοντας τους πάντες στην αίθουσα του Πολιτιστικού & ένα Slide Show Photo, με μοναδικά ενσταντανέ, αποτυπώνοντας όλη την μαθητική τους πορεία, κατά το σχολικό έτος 2015-2016.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο κ. Γεώργιος Γώγος δημ. υπάλληλος & ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Πύλης κ.  Στέλιος Παπασπύρου.

Να σημειώσουμε, πως το προσεχές Σάββατο 14 Μαϊου & στις 7:00μμ, οι μαθητές θα προβούν στην επανάληψη της θεατρικής παράστασης, «L’ operettadellaPorta», την οποία μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε από εσάς το επιθυμεί.

DSCN3257 copy DSCN3258 copy DSCN3259 copy DSCN3262 copy Episimoi 2 copy Episimoi copy Kathgites copy Plano apo psila copy DSCN3240 copy DSCN3241 copy DSCN3242 copy DSCN3245 copy DSCN3246 copy DSCN3247 copy DSCN3248 copy DSCN3249 copy DSCN3251 copy DSCN3252 copy DSCN3254 copy DSCN3255 copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

«Γυρίζοντας σελίδα στην ιστορία»: Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα σε μία μνημειώδη δικαστική μεταρρύθμιση

Στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε σήμε…