Dimarxeio 2

«Με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και αυστηρούς όρους ασφαλείας ετοιμάζονται δύο νέες παιδικές χαρές στον δήμο Πύλης, αρχής γενομένης από την πόλη της Πύλης & μετατρέπονται σταδιακά σε πόλο έλξης για όλη την οικογένεια» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σωτήρης Χατζής.

Πρόκειται για την παιδική χαρά στον χώρο του Δημαρχείου & μια δεύτερη στον οικισμό της «Μόμας», για τις οποίες, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συντάχθηκε μελέτη, που αφορά στην προμήθεια & εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς & λοιπού αστικού εξοπλισμού, για την βελτίωση & ανάπλαση των παραπάνω παιδικών χαρών, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, όπως αυτές έχουν καθορισθεί από την κείμενη νομοθεσία & πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά & την τελική της πιστοποίηση.

Με την συγκεκριμένη παρέμβαση η δημ. Αρχή σκοπεύει στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου, μέσω της δημιουργίας ενός ελεύθερου & λειτουργικού χώρου αναψυχής, συμβάλλοντας έτσι στην αστική αναζωογόνηση της περιοχής, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αποτελώντας συνάμα πόλο ξεκούρασης, ψυχαγωγίας & αναψυχής, τόσο για τα παιδιά, όσο & για τους γονείς, τους μόνιμους κατοίκους & τους επισκέπτες της περιοχής.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Πύλης & ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 19.954€. Η μελέτη την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί υπόψιν της Οικονομικής Επιτροπής & μετά την έγκρισή της θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες από τον ανάδοχο προμηθευτή, η επιλογή του οποίου θα γίνει με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή & εφόσον τα υπό προμήθεια υλικά, πληρούν της τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…