Μαράβας 2 copy

Απόλυτη ταύτιση απόψεων για το Φράγμα της Μεσοχώρας

                     Στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στην Ε.ΘΕ.Μ. (Εταιρεία  Θεσσαλικών Μελετών)

Ίσως είναι η πρώτη φορά κατά την οποία υπήρχε 100% σύμφωνη γνώμη χωρίς περιστροφές, από το Επιστημονικό  προσωπικό της (Ε.ΘΕ.Μ.) απ’ όλους τους Αυτοδιοικητικούς και κυρίως από τους βουλευτές της Θεσσαλίας όλων των κομμάτων που συμμετείχαν στην  σύσκεψη.

Στην συνάντηση παρευρίσκοντο ο Περιφερειάρχης κ. Κων/νος Αγοραστός, οι βουλευτές του Ν. Τρικάλων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο κ. Χρήστος Σιμορέλης, η κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτριος Παπαστεργίου, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος κ. Βύρων Κατσίβελος & η δημοτική σύμβουλος κ. Λαμπρινή Οικονόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένθερμα θετικοί ήταν οι τρείς βουλευτές του Τρικάλων  του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαβεβαίωσαν και μίλησαν με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη ο οποίος τους υποσχέθηκε να επισκευθεί  το Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο στην Γλύστρα  Μεσοχώρας.

Η κ. Χρυσοβελώνη  που ήταν παρούσα  στην συνάντηση, τάχθηκε υπέρ των έργων του Αχελώου στην Μεσοχώρα, αλλά και υπέρ της Εκτροπής. Επίσης πήρε την πρωτοβουλία να κλείσει ραντεβού  την επόμενη Εβδομάδα πιθανόν την Τετάρτη με τους αρμοδίους, ούτως ώστε να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή της Α.Ε.Π.Ο. (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντολογικών όρων).

Στην παραπάνω σύσκεψη από την πλευρά του Δήμου ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους  παρευρισκόμενους και τους συγχάρηκε γιατί για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια υπάρχει 100% συμφωνία  για ένα έργο πνοής, που πέρασε από σαράντα κύματα.

Επίσης ο κ. Μαράβας ανέφερε εφ’ όσον υπάρχει απόλυτη συμφωνία για το Υ.Ε. Μεσοχώρας ξεκινάμε  ΑΥΡΙΟ και συζητάμε μετά για το φράγμα Συκιάς.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Οικονομίας του Δήμου Πύλης κ. Βύρων Κατσίβελος, μεταξύ άλλων στην εισήγηση του έδωσε   κάποιες διευκρινήσεις όσο αναφορά την μετεγκατάσταση των κατοίκων της Μεσοχώρας, που επιθυμούν να χτίσουν σπίτια στον νέο οικισμό στην θέση (Βαρκό) που υπέδειξε το ΙΓΜΕ ως την πιο κατάλληλη και σταθερή περιοχή.

Επίσης ανέφερε ο κ. Κατσίβελος πως «Για να αποφευχθούν καθυστερήσεις καλό είναι να επικυρωθεί ο Νόμος 3734, που σήμερα είναι ανενεργός. Να υπενθυμίσουμε είχε ψηφιστεί παλιά από το 85% του Ελληνικού Κοινοβουλίου και με την παρέμβαση της τότε Δημοτικής Αρχής Πινδέων  προστέθηκε η καταβολή εγγυητικής επιστολής από την Δ.Ε.Η. ώστε να γίνει ο νέος οικισμός με τις σύγχρονες υποδομές.

Ταυτόχρονα μετά  την υπογραφή της ΑΕΠΟ από τον κ. Σκουρλέτη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καλύτερη λύση των απαλλοτριώσεων, και την εύρυθμη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Μεσοχώρας και την ομαλή αποκατάσταση των Μεσοχωριτών».

1  copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Γιώργος Τσαρούχας: Ήρθε η στιγμή να ανταποδώσω στο χωριό μου όλα όσα μου χάρισε

Λίγες μέρες μόνο πριν από την Κυριακή και τα συναισθήματα ανάμεικτα και ως επί το πλείστον…