arxiki

Με κατάμεστη την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πύλης, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για χθες Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Πύλη Τρικάλων, Ο τόπος-Η ιστορία-Οι άνθρωποι» με συγγραφέα τον κ. Βασίλειο Πανάγο, Δ/ντή του Γυμνασίου Πύλης.

Εκτός του, ομολογουμένως, μεγάλου αριθμού των συνδημοτών μας, σύσσωμοι παρέστησαν, κλήρος, φορείς & τοπικές Αρχή.

Σύντομες ομιλίες απηύθυναν ο Αρχιερατικός Πύλης πατήρ Δημ. Κατσαρός, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας & ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης κ. Δ. Πανάγος.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο κ. Θεοδ. Νημάς ανέφερε πως εξεπλάγην από το αποτέλεσμα, κρίνοντας πως ο συγγραφέας χειρίστηκε με μεθοδικότητα & την αρμόζουσα δεοντολογία τις πηγές, ενώ το βιβλίο παρουσιάζει πληρότητα, καλύπτοντας ένα ευρύ χρονικό φάσμα, από την αρχαιότητα έως σήμερα, θεωρώντας πως το συγγραφικό αυτό έργο είναι μεγάλο «απόκτημα» για την Πύλη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης στην ομιλία του ανέφερε πως πρόκειται για ένα ντοκουμέντο πέρα από κάθε άποψη, που αν & το περιεχόμενό του είναι ιστορικό, η ρέουσα χρησιμοποιούμενη γλώσσα του συγγραφέα, είναι ένα ξεχωριστό στοιχείο, που του δίνει ελκυστικότητα. Κλείνοντας είπε πως το συγκεκριμένο βιβλίο, είναι ένα σπουδαίο απόκτημα, όχι μόνο για την ιστοριογραφία της Πύλης, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Ο κ. Χριστοφ. Τριάντης από πλευράς του, είπε πως το έργο του κ. Πανάγου, δεν είναι ένα βιβλίο όπως τόσα άλλα, ούτε ένα απλό εγχείρημα καταγραφής λεπτομερειών γεωγραφικών & ιστορικών. Είναι ένα έργο ζωής. Μια διαδικασία μόχθου & πόνου. Ένα βιβλίο που ξεφεύγει από το κοινότυπο, καθώς στις σελίδες του συνδυάζεται το πλήθος των πληροφοριών με τη λογοτεχνικότητα & την ποιητική χροιά του λόγου.

Τέλος τον λόγο είχε ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Βασ. Πανάγος, ο οποίος φανερά συγκινημένος από την μεγάλη παρουσία του κόσμου, αναφέρθηκε βασικά στο πώς προέκυψε αυτό το βιβλίο, λέγοντας πως αρχικός του σκοπός δεν ήταν να γίνει συγγραφέας, αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο αυτοεκδόθηκε, από την μεγάλη του αγάπη για τον τόπο, χωρίς να λείψει & το μεράκι, αφήνοντας μια παρακαταθήκη προς χάριν της γενέτειράς του. Τα πολλά «πώς» & «γιατί;», στροφίλιζαν συνεχώς στο μυαλό του, ωθώντας τον τελικά σε μια 15χρονη επίπονη & συνάμα γλυκιά προσπάθεια, φτάνοντας ακόμα ως & στην γείτονα χώρα, την Τουρκία, ώστε να συλλέξει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα του έδιναν απαντήσεις σ’ αυτά του τα ερωτήματα.

Η Δ/κή Αρχή του PyliNews.gr δοθείσης της ευκαιρίας, συγχαίρει τον δημιουργό-συγγραφέα κ. Βασ. Πανάγο, ευχόμενη το έργο του να «ταξιδέψει» εκδοτικά, σε ένα ταξίδι μεγαλύτερο απ’ αυτό που ίδιος έκανε για να ερευνήσει, συγγράψει & παραδώσει στο αναγνωστικό κοινό της Πύλης & όχι μόνο, αυτό το μοναδικό έργο.

 

 

dscn7386 dscn7387 dscn7388 dscn7391 dscn7392 dscn7393 dscn7394 dscn7395 dscn7398 dscn7399 dscn7400 dscn7402 dscn7403 dscn7405 dscn7406 dscn7407 dscn7408 dscn7409 dscn7410 dscn7412

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μπλατζώνη σε Μαράβα: Μην κάνεις την πάπια…(βίντεο)

Με την σκωπτική φράση «Μην κάνεις την πάπια!!!», περιέλουσε τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα, η δη…