Kalogiroi (19)

Επιτυχημένη η εκδρομή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/06/18 από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καλογήρων  του Δήμου Πύλης και τους νέους του χωριού.

«Νωρίς το πρωί, στις 7, το λεωφορείο του τουριστικού γραφείου του ΚΤΕΛ, ξεκίνησε από το χωριό, με οδηγό τον καταπληκτικό Δημήτρη Ταμήλο – καθόλου τυχαίο που τον αποκαλούν «μάγο» στην οδήγηση. Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού, πολλοί ήταν εκείνοι που σε ενδιάμεσες στάσεις μέχρι και τα Τρίκαλα, γέμισαν εύκολα το λεωφορείο –  παρόλο που επιλέξαμε εκείνο των 65 θέσεων.

Αναχωρώντας λοιπόν από τα Τρίκαλα γύρω στις 8 και μετά από δύο ώρες ευχάριστου ταξιδιού, φτάσαμε στην Γλύφα, για να περάσουμε με το καράβι απέναντι στον Αγιόκαμπο. Στη διάρκεια του ταξιδιού, στο λεωφορείο προβλήθηκε ντοκιμαντέρ, με χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο τόσο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου όσο και των… Οσίου Δαυίδ και Γέροντα Ιακώβου.

Πρώτη μας στάση, το μοναστήρι στις Ροβιές, σε μία πανέμορφη τοποθεσία με πλούσια βλάστηση απο πεύκα και άλλα δένδρα. Ο κόσμος που προσκυνούσε με ευλάβεια τον όσιο Δαυίδ και τον γέροντα Ιάκωβο εντυπωσιακά μεγάλος σε αριθμό. Προσκυνητές από όλη την Ελλάδα είχαν έρθει με λεωφορεία όπως και εμείς, για να επισκεφθούν την πασίγνωστη στην Εύβοια αλλά και στο πανελλήνιο Ιερά μονή του Οσίου Δαυίδ, η οποία είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Επόμενή μας στάση, το Προκόπι Ευβοίας και ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του θαυματουργού Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο από Έλληνες και Ρώσσους πιστούς. Όλοι αδημονούσαν να δουν ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα, το ολόσωμο άφθαρτο και σεπτό σώμα του Αγίου Ιωάννη, που φυλάσσεται σε λάρνακα εντός του ναού. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναζητώντας την προστασία και τη βοήθεια του Αγίου, φορούσαν τη ζώνη και το σκουφί του.

Η παρέα μεγάλωσε στη συνέχεια αφού συγχωριανοί που διαμένουν στην Αθήνα είχαν μόλις καταφθάσει με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Ακολούθησε φαγητό σε μια ταβέρνα της περιοχής, λίγη ξεκούραση και επιβίβαση για την επόμενη στάση μας στη Χαλκίδα, μέσα από μια υπέροχη πευκόφυτη διαδρομή στον ορεινό όγκο της Εύβοιας.

Οι μικροί προσκυνητές είχαν την τιμητική τους στην παραλία της Νέας Αρτάκης, κάνοντας και το πρώτο τους μπάνιο, ενώ οι περισσότεροι απόλαυσαν τον καφέ και το παγωτό τους βλέποντας τη θάλασσα.

Έχοντας ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της εκδρομής, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, με μια τελευταία στάση στη Λαμία για έναν καφέ και την ανασκόπηση της όλης ημέρας. Όλοι ευχαριστημένοι, με καλές εντυπώσεις και σχέδια – προτάσεις για την επόμενη εκδρομή.. σε άλλη περιοχή το Φθινόπωρο.

Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην εκδρομή, καθώς και τους νέους του χωριού για την πολύτιμη βοήθειά τους.»

Ο πρόεδρος Τ.Κ. Καλογήρων

Γεωργομάνος Ιωάννης

Kalogiroi (2)

Kalogiroi (3)

Kalogiroi (4)

Kalogiroi (5)

Kalogiroi (6)

Kalogiroi (7)

Kalogiroi (8)

Kalogiroi (9)

Kalogiroi (10)

Kalogiroi (11)

Kalogiroi (12)

Kalogiroi (13)

Kalogiroi (14)

Kalogiroi (15)

Kalogiroi (16)

Kalogiroi (17)

Kalogiroi (18)

Kalogiroi (19)

Kalogiroi (20)

Kalogiroi (21)
Kalogiroi (1)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του 2023…

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών Καταβάλλονται, σήμερα,…