ΔΣ 18-6-20 (1)

Με διευρυμένη πλειοψηφία, πέρασε σήμερα στο εξ αναβολής ΔΣ Δήμου Πύλης στις 7:00μμ, η πρόταση του Προεδρείου, περί δωρεάν παραχώρησης δημ. έκτασης, που σκοπό έχει την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης & Διανομής Φυσικού Αερίου στην πόλη της Πύλης.

Από τους 31 παρόντες ψήφισαν «ΝΑΙ» οι 30, (συμπολίτευση, Αξ/κή & Μείζονα Αντιπολίτευση), εκτός από τον επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βάιο Καλύβα, ο οποίος ψήφισε «ΟΧΙ».

Αναλυτικά η πρόταση του Προεδρείου είχε ως εξής…:

«Προτείνεται …

  1. Η δωρεάν παραχώρηση προς χρήση της δημοτικής έκτασης που βρίσκεται στην πόλη της Πύλης, όπως αυτή εμφαίνεται στη συνημμένη αεροφωτογραφία(βλ. παρακάτω) & το συνημμένο τοπογραφικό σκαρίφημα, στην Εταιρεία Διανομής Αερίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) & για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ετών.
  2. Ο σκοπός της δωρεάς, είναι η εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης & Διανομής Φυσικού Αερίου, που συνδέεται με την παραγωγή των τοπικών συμφερόντων & την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
  3. Αν η χρήση του ακινήτου, που έχει δωρηθεί, μεταβληθεί ή o σκοπός της δωρεάς δεν εκπληρωθεί μέσα στην προθεσμία που έχει ορισθεί η σύμβαση της δωρεάς, λύεται και η χρήση του ακινήτου επανέρχεται αυτοδικαίως στον Δήμο ή στην Κοινότητα.
  4. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Πύλης, για τα περεταίρω.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή, μείζονος σημασίας απόφαση για την πόλη της Πύλης & μακροπρόθεσμα για την ευρύτερη περιοχή του Δ. Πύλης, πάρθηκε σε εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ, μετά την αναβολή της απόφασης στο έκτακτο ΔΣ της περασμένης Τρίτης, όταν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ζητήθηκαν περεταίρω διευκρινίσεις, όσον αφορά στην χρήση γης που αναφέρεται η συγκεκριμένη δωρηθείσα προς την εταιρεία έκταση, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως αυτό προκύπτει ύστερα κι από την δωρεά του οικοπέδου από συνδημότη μας προς τον Δήμο, αλλά και αν από την δημ. Αρχή έγιναν επιπλέον ενέργειες-κινήσεις για την εξεύρεση ενδεχομένως έτερου καταλληλότερου χώρου.

Μετά κι από τις διευκρινήσεις στις παραπάνω απορίες, που δόθηκαν σήμερα από το Προεδρείο, αλλά & από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ μέσω επιστολής της, επήλθε & το θετικότατο αποτέλεσμα, μέσω μιας διευρυμένης πλειοψηφίας επί του θέματος, το οποίο εξ αρχής θεωρήθηκε κατ’ επείγον.

ΔΣ 18-6-20 (2)

ΔΣ 18-6-20 (3)

ΔΣ 18-6-20 (5)

ΔΣ 18-6-20 (6)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…