melissokomia-arxiki

Με αρκετό κόσμο πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου  από τον Δήμο Πύλης & σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Τρικάλων, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Η Μελισσοκομία ως καίριος παραγωγικός κλάδος της τοπικής Οικονομίας στο Δήμο Πύλης”.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 5:00μμ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Πύλης & οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στην αλληλεπίδραση της Μελισσοκομίας με τον δασικό κυρίως ορεινό όγκο, το πώς μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγικών κλάδων, καθώς & κάποια πρακτικά θέματα, ως προς την παραγωγή μελιού.

Αρχικά ο κ. Νικ. Χασάναγας(Δασολόγος-Δασάρχης Περτουλίου), αναφέρθηκε στην «Νομοθετική-Πολιτική της Μελισσοκομίας», ενώ η κα Πασχαλίνα Χατζοπούλου(τακτική ερευνήτρια στο ΕΛΓΟ Δήμητρα), ανέπτυξε την θεματική ενότητα: «Προστασία – αξιοποίηση αρωματικών φαρμακευτικών φυτών» & στη συνέχεια η κα Φανή Χατζήνα(βιολόγος-τακτική ερευνήτρια του ΕΛΓΟ Δήμητρα), ανέπτυξε την θεματική ενότητα: «Δασικά & μη δασικά φυτά & η συμβολή τους στην παραγωγή ξεχωριστού ελληνικού μελιού».

Ο κύκλος των θεματικών ενοτήτων της ημερίδας έκλεισε με ομιλητή τον κ. Βασίλειο Ντούρα(Πρόεδρος της ΟΜΣΕ) & την ενότητα: «Η ελληνική μελισσοκομία, μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης».

Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ ομιλητών & κοινού….

melissokomia-1 melissokomia-2 melissokomia-3 melissokomia-4 melissokomia-5

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …