mde

Ιδιαίτερα κατανυκτική ήταν η βραδινή Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε την Παρασκευή το βράδυ, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, προς τιμήν του Αγίου Διονύσιου του Νέου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού.

Στην ακολουθία του Εσπερινού προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Τουρτούνης, ενώ την Θεία λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του Ναού Σταυροφόρος Οικονόμος π. Δημήτριος Ζιώγας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Δημήτριος ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον Βίο και τα Θαύματα του Αγίου Διονυσίου. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στο εκκλησίασμα η αντίδραση του Αγίου «Όταν κάποια ημέρα μπήκε στο κελί του ένας άνθρωπος που είχε σκοτώσει τον αδερφό του Αγίου Διονύσιου και ζήτησε Βοήθεια. Τότε ο Άγιος παρόλο που είχε σκοτώσει τον αδερφό του, φυγάδευσε τον φονιά από την πίσω πόρτα, έτσι ώστε να μην συλληφθεί απο τα όργανα της εξουσίας που τον αναζητούσαν».

Ενδιάμεσα των ακολουθιών διαβάστηκε η Ιερά αρτοκλασία αλλά και το ύψωμα του Αγίου Διονύσιου, ενώ πολύ όμορφα έψαλλαν στο αναλόγιο οι Ιεροψάλτες του Ναού και όχι μόνο.

mde
mde
dig
dig
mde
mde
dav
dav

Βόπης Αναστάσιος

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…