tei

Στο υπουργείο Παιδείας έγινε κατανοητό ότι πρέπει να υπάρξει αυτή η μεταβατική διάταξη διότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσέκρουσε στην ισονομία.

Μεταβατική διάταξη και για τους πτυχιούχους του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, θα συμπεριληφθεί στο Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες του esos.

Η μεταβατική διάταξη , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ορίζει για τους πτυχιούχους των δύο ΤΕΙ ότι και για τους ήδη φοιτούντες που επιθυμούν να τους χορηγηθεί πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και όχι από το ΤΕΙ.

Το επιτελείο του υπουργού Παιδείας διερευνά ποιες κατηγορίες πτυχιούχων θα αφορά η μεταβατική διάταξη, δηλαδή από τότε που τα ΤΕΙ εντάχθηκαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση ή και πριν.

Στο υπουργείο Παιδείας έγινε κατανοητό ότι πρέπει να υπάρξει αυτή η μεταβατική διάταξη διότι  σε αντίθετη περίπτωση θα προσέκρουσε στην ισονομία.

Για παράδειγμα θα επιβραβεύονταν ο “αιώνιος” φοιτητής που σήμερα συνεχίζει τις σπουδές και θα του δοθεί η δυνατότητα να πάρει πτυχίο Πανεπιστημίου, ενώ θα τιμωρούνταν με αποκλεισμό από αυτή τη δυνατότητα ο φοιτητής που τελείωσε τις σπουδές στην ώρα τους.

Ετσι στους ήδη φοιτούντες και στους πτυχιούχους θα δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα , ώστε να διεκδικήσουν πτυχίου του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα πρόσθετα μαθήματα θα τα ορίζει το τμήμα  και με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος.

esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…