nekrotomeio-copy

Στο ψυγείο του νοσοκομείου βρίσκεται η σορός ενός Ρουμάνου, από τις 28 Ιουλίου, αφού δεν το έχει αναζητήσει κανείς και μετά από παρέμβαση του Αχιλλοπούλειου και της εισαγγελίας, θα κηδευτεί με έξοδα του Δήμου Βόλου, με απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τον DIDIU ION, υπήκοο Ρουμανίας, που απεβίωσε στις 28 Ιουλίου και εκ τότε παραμένει στο ψυγείο του νεκροτομείου του Νοσοκομείου Βόλου λόγω μη ανεύρεσης συγγενών του.
Μετά από ενέργειες του Νοσοκομείου και με τη βοήθεια της Πρεσβείας, εκδόθηκε στις 13 Οκτωβρίου έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, με το οποίο καλείται ο Δήμος Βόλου για την ανάληψη των εξόδων κηδείας και ταφής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Δήμος οφείλει να μεριμνά για τους άστεγους και άπορους πολίτες ώστε να εξασφαλίζει τα πλέον απαραίτητα για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση, μέρος της οποίας αποτελεί και η κήδευσή τους, σύμφωνα με τα θρησκευτικά και κοινωνικά επικρατούντα ήθη.

Επειδή η περίπτωση είναι εξαιρετικά επείγουσα θα ανατεθεί απευθείας στο Γραφείο Τελετών με την επωνυμία «Δ. ΤΣΟΥΚΑΣ» η κηδεία του, αντί του ποσού των 500 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α. 24% και θα αντληθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου έτους 2016.

Επίσης, θα πρέπει να εγκριθεί και η δωρεάν ταφή του και η εκταφή του μετά την παρέλευση τριετίας από την Διεύθυνση Κοιμητηρίων.

myvolos.net

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…