aerolesxi copy

Οργανωμένο κύκλωμα εναέριας διακίνησης μεταναστών μέσω αερολέσχης στο Μεσολόγγι, στο οποίο συμμετείχε πρώην δήμαρχος της πόλης, εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Οργανωμένο κύκλωμα εναέριας διακίνησης μεταναστών μέσω αερολέσχης στο Μεσολόγγι, στο οποίο συμμετέχει, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, ο πρόεδρος της και πρώην δήμαρχος της πόλης, εξαρθρώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση.

Εκτός από τον πρώην δήμαρχο, συνελήφθησαν ένας ανιψιός του, πιλότος, δύο Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής, μεσάζοντες της παράνομης διακίνησης μεταναστών, και ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή, ο οποίος φέρεται να διέθετε το κατάστημά του ως αίθουσα αναμονής και απόκρυψης των μεταναστών πριν τις πτήσεις για Ιταλία.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν όταν σε αεροσκάφος της αερολέσχης επιβιβάζονταν επτά μετανάστες από το Ιράκ, μεταξύ των οποίων τρία ανήλικα παιδιά, οι οποίοι φέρεται να είχαν καταβάλλει 30.000 ευρώ προκειμένου να ταξιδεύσουν αεροπορικώς στην Ιταλία.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι παράνομες δραστηριότητες του κυκλώματος εντοπίζονται χρονικά το τελευταίο εξάμηνο, ενώ κάποιοι από τους Ιρακινούς επιβάτες υποστήριξαν ότι αυτή η εναέρια μεταφορά είχε οργανωθεί όταν ακόμη βρίσκονταν στην Τουρκία.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν είχαν υποβληθεί σχετικά σχέδια πτήσης, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να προσγειωνόταν σε αεροδρόμιο αερολέσχης στην γειτονική χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο της Ασφάλειας της Αττικής είχε μεταβεί στο Μεσολόγγι ερευνώντας πληροφορίες και ακούσματα νόμιμων συνακροάσεων που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών μέσω αεροπλάνων της αερολέσχης, ωστόσο διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για λαθροδιακίνηση μεταναστών. Ανάλογες αστυνομικές έρευνες πραγματοποιούνται στο Κιλκίς και στην Καλαμάτα.

Πηγή:thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…