Arxiki

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην σημερινή(Κυριακή 1/10/2017) εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Ε.Μ.Σ. Ροπωτού στο Κ.Υ. Πύλης, καθώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών & η προσέλευση υπήρξε μαζική.

Ο Ε.Μ.Σ Ροπωτού & με το σύνθημα: “Δώστε με το αίμα σας! Γίνε & εσύ εθελοντής”,  διοργάνωσε  την 16η του κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία & από το 2003 έως σήμερα, κατάφερε να συλλέξει πάνω από 430 μονάδες αίματος, οι οποίες διατέθηκαν σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.
Παράλληλα με την αιμοδοσία ο Ε.Μ.Σ Ροπωτού,  σε συνεργασία με τη Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Τρικάλων, διοργάνωσε & εθελοντική δειγματοληψία σίελου για Δωρεά Μυελού των Οστών.
Αρκετά ευαισθητοποιημένος με το θέμα:»Εθελοντική αιμοδοσία» το «παρών» έδωσε & ο Αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας κ. Άρης Τζάνης, που ως γνωστόν είναι ενεργός & τακτικός αιμοδότης.
Επίσης, την ίδια ημέρα & στην ταβέρνα “Ο ΜΑΚΗΣ” στην Πύλη,  πραγματοποιήθηκε Ομιλία – Ενημέρωση, από ειδική ιατρική ομάδα της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Λάρισας, σχετικά με την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, για τις ανάγκες το τόπου σε αίμα, το «γιατί» είναι καλό να είναι κάποιος αιμοδότης, τόσο για τον ίδιο, όσο & για τον ασθενή. Λύθηκαν επίσης απορίες του τύπου: «Πότε μπορώ να δώσω αίμα». «Γιατί δεν μπορώ να δώσω αίμα» & γενικά απορίες τις οποίες μπορεί να έχει ένας υποψήφιος ή ακόμα & εν ενεργεία αιμοδότης.
Με το πέρας της ενημέρωσης, προσεφέρθην από το Σύλλογο, δωρεάν γεύμα στους συμμετέχοντες, ως δείγμα αναγνώρισης, για την προσφορά τους.
1 2 3 4
DSC00181
5 6 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Πασχαλινό Μήνυμα του Θανάση Λιούτα

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Από καρδιάς εύχομαι σε όλες και όλους, η φετινή Ανάσταση να γεμί…