Karpa Gymnasio (1)

Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελούμενο από την κα Ελένη Γιοβανοπούλου, Νοσηλεύτρια/Εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών στο Περ/ακό Τμήμα Τρικάλων & την κα Μαρία Τζάνη, εθελόντρια του Τομέα αυτού, βρέθηκε σήμερα στο Γυμνάσιο Πύλης, όπου στον χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος & στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας, που λαμβάνει χώρα σε όλα τα σχολεία της χώρας, παρουσίασε μαθήματα Α’ βοηθειών, τύπου μίνι σεμιναρίου.

Συγκεκριμένα & από την κα Γιοβανοπούλου, οι μαθητές έλαβαν γνώσεις σε θεωρητικό & πρακτικό επίπεδο, σχετικά με την βασική υποστήριξη της ζωής με αυτόματη χρήση εξωτερικού απινιδωτή. Αναλύθηκε η περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα, ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες που μπορούν να παρασχεθούν με την μέθοδο Heimlich, καθώς & η περίπτωση λιποθυμίας, ποια είναι η ενδεδειγμένη θέση που μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποιον & ποια η διαδικασία που ακολουθείται, προς επανάκτηση των αισθήσεων.

Με το πέρας αυτών, ακολούθησε συζήτηση με απορίες που τέθηκαν από πλευράς μαθητών, οι οποίες απαντήθηκαν από την κα Γιοβανοπούλου.

 

Karpa Gymnasio (2)

Karpa Gymnasio (3)

Karpa Gymnasio (4)

Karpa Gymnasio (5)

Karpa Gymnasio (6)

Karpa Gymnasio (7)

Karpa Gymnasio (8)

Karpa Gymnasio (9)

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ο ΣΑΣΜΥ για την αργοπορία απονομής ξιφών, στους Αξιωματικούς

ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας  κ. Νικόλαο Δένδια Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλο…