IMG_1060

Μία πρωτότυπη αισθητική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχ. & Νηπιαγωγείου Γόμφων & συγκεκριμένα από τις μαμάδες μέλη αυτού.

Με την σύμφωνη γνώμη της Δ/ντριας & του συλλόγου διδασκόντων του Σχολείου, διαθέτοντας φαντασία & μεράκι, οι μαμάδες, έπιασαν πινέλο & μπογιά, ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό τους  ταλέντο & ως άλλοι Picasso, κατάφεραν να μετατρέψουν άχαρες σχολικές αίθουσες σε χώρους προσαρμοσμένους στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών & της μάθησης.

Ένα έργο που για να ολοκληρωθεί χρειάσθηκαν δεκαπέντε ημέρες, καθημερινής πολύωρης εργασίας, που το συνολικό αποτέλεσμα τις δικαίωσε, με τα πολλά…»μπράβο» & «ευχαριστώ» που μοίραζαν αφειδώς οι μαθητές προς τις μαμάδες-καλλιτέχνες, να δηλώνει απερίφραστα την επιτυχία.

Η διαμόρφωση & η αισθητική των αιθουσών ήταν σαφώς προσανατολισμένη προς την δημιουργία μιας ατμόσφαιρας σπιτιού & οι αισθητικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας, έγιναν & με τη συμμετοχή των παιδιών, που με έξυπνο τρόπο οι μαμάδες-καλλιτέχνες εκμαίευσαν τις ιδέες τους, αποτυπώνοντάς τες με μοναδικό τρόπο στον τοίχο των αιθουσών.

Έδωσαν έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά, να παρέμβουν δημιουργικά & αυτά στην διαμόρφωση & διακόσμηση της τάξης τους, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικούς ψυχολογικούς παράγοντες, όπως η αυτοεκτίμηση, το αίσθημα ασφάλειας, η θετική επίδραση & η συμπεριφορά, αναβαθμίζοντας το γενικό ψυχολογικό κλίμα.

Ο μαυροπίνακας έχει χάσει πλέον το μονοπώλιο της απεικόνισης  λέξεων αριθμών και σχημάτων, αφού τώρα απέκτησε & άλλους συναγωνιστές, αυτούς της θεματολογίας των τοιχογραφιών, που αφορούν στο ζωικό βασίλειο, στο φυσικό περιβάλλον, στην μουσική, στην επιστήμη κλπ.,  συνηγορώντας έτσι & με ευχάριστο τρόπο στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία.

Για την πραγματοποίηση της πρωτότυπης & συνάμα ευχάριστης εικαστικής παρέμβασης, συνέβαλε οικονομικά ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, καθώς & ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γόμφων.

IMG_1049 IMG_1050 IMG_1051 IMG_1052 IMG_1053 IMG_1054 IMG_1055 IMG_1056 IMG_1057 IMG_1058

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…