Arxiki Dim

Ολοκληρώνεται η εργασία που εκπόνησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δ.Σ. Γόμφων και αφορά στις θαυματουργές εικόνες της Ορθοδοξίας μας μέσα από πρωτογενείς πηγές και όχι μέσω έμμεσων πληροφοριών όπως το Διαδίκτυο.

Η εργασία ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και η καινοτόμα εξέλιξή της ενέπλεξε τις μαθήτριες και τους μαθητές σε μια ενδιαφέρουσα και παραγωγική διαδικασία αναζήτησης της πληροφορίας. Οι μικροί μαθητές καθοδηγούμενοι από το δάσκαλό τους κ. Δημήτριο Πάνο απέστειλαν επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες των Πανίερων Ορθόδοξων Μητροπόλεων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, αναζητώντας πληροφορίες για τις περίπυστεςεικόνες που κοσμούν, λαμπρύνουν &ευλογούν την περιφέρεια της αγιότητάς Τους, αλλά και όλους τους ανθρώπους που προστρέχουν σε αυτές με βαθιά πίστη για τη Θεία Πρόνοια και Αγάπη.

Η ανταπόκριση σ’ αυτήν την προσπάθεια των παιδιών ήταν θερμή και συγκινητική αφού 36 Πατριαρχεία-Αρχιεπισκοπές & Μητροπόλεις απ’ όλο τον κόσμο απέστειλαν πλούσιο και ανεκτίμητο υλικό για την έγκυρη τεκμηρίωση της εργασίας τους. Επιστολές-κειμήλια των Παναγιωτάτων Ιεραρχών και των συνεργατών τους, πολύτιμα βιβλία& σπάνιες εκδόσεις, μοναδικές εικόνες, λαμπρές-ιερέςπαραδόσεις, σημαντικά θαύματαπου συγκλονίζουν& χρήσιμο ιστορικό περιήλθε στους κόλπους του σχολείου.

Ακολούθησε ενδελεχής, συστηματική και λεπτομερής μελέτη και το υλικό αυτό καταγράφηκε, στοιχειοθετήθηκε και βρίσκεται σήμερα στο χώρο του σχολείου όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενη/ος να επισκεφθεί για όποια αξιοποίησή του (τηλ. Σχολείου 2434051384 και e-mail: [email protected])

Ως πρώτη κοινοποίηση των «πολύτιμων δώρων» που έλαβαν οι μαθήτριες/έςείναι η έκδοση του ετήσιου Ημερολογίου με τίτλο: «2018: έτος ευλογημένο και θαυματουργό», που θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών.

Τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε, άρχισαν εντατικά οι προετοιμασίες των παιδιών με σκοπό την ανάδειξη αυτής τους της προσπάθειας στο ευρύτερο κοινό, με την πραγμάτωση μεγάλης εκδήλωσης-έκθεσης μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, στην οποία θα προσκληθούν να παραστούν και να μιλήσουν σημαντικά πρόσωπα τόσο από το χώρο της Εκκλησίας όσο και από την εκπαιδευτική κοινότητα.

ai giorgis DSC02614 DSC02615 DSC02618 DSC02621 DSC02623 DSC02629 DSC02632 H STAYRWSIS (pisw opsis XLKHDONITISSHS) PANAGIA H XALKHDONITISSA ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…