merkel copy

Παρέμβαση Ομπάμα για την Ελλάδα κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία.

Μήνυμα συνεργασίας Ευρώπης και ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο Ανόβερο.

Το διεθνές πρακτορείο Upi, με τηλεγράφημά του αναφέρει ότι ο Ομπάμα στη Μέρκελ «είπε ότι αναμένει τη συνεργασία Ευρώπης-ΔΝΤ με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί τρόπος για την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι «το ζήτημα της ανάπτυξης είναι κρίσιμο και για τις ΗΠΑ και για την παγκόσμια οικονομία».

Σύμφωνα με το Mignatiou.com, πριν από την επίσκεψη στη Γερμανία, ο Λευκός Οίκος έφερε τον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει παρέμβαση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για να βοηθήσει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ανώτερου διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Charles Kupchan, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους με τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς, στη συνάντηση θα ετίθετο το προσφυγικό ζήτημα και το ελληνικό πρόγραμμα, με τους Αμερικανούς να επιμένουν ότι για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να περιλαμβάνει και ελάφρυνση του χρέους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Kupchan δήλωσε ότι θα εσυζητείτο ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των μεταναστών που βρίσκονται στην χώρα. Αλλά και γενικότερα, να εστιάσουν στο σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την Ελληνική οικονομία.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο της συζήτησης. «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του Λευκού Οίκου. Μένει ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας. Είναι αυτονόητο ότι στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για τα θέματα παγκόσμιας οικονομίας» είχε τονίσει τότε ο κ. Ζάιμπερτ, που έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ΗΠΑ δείχνουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάσταση της ευρωζώνης.

Πηγή:fortunegreece.com

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…