tsipras-copy

Κοινό συντονισμό και κοινό μέτωπο κατά της λιτότητας συγκροτούν σήμερα στο Ζάππειο τα Μεσογειακά Κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο που συνέρχεται με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μαξίμου, «σκοπός της Συνόδου είναι να ενισχυθούν ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών-μελών της ΕΕ, ενόψει της άτυπης συνόδου της Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας».

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνόδου:

12:45-13:00: Άφιξη ηγετών και αντιπροσωπιών στο Ζάππειο Μέγαρο και υποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα.

13:00-14:45: 1η συνεδρία εργασιών.

15:00-15:15: Οικογενειακή φωτογραφία.

15:15-16:30: Γεύμα εργασίας.

16:46-17:15: Κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

17:30-18:30: Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σημειώνεται ότι λόγω της Συνόδου η τροχαία θα προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην Αττική Οδό.

Πηγή:altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…