GEYMA MATHITWN

Με στόχο να μετριάσει τις επιπτώσεις της ακραίας φτώχειας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και τους μαθητές, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε σήμερα 150.000 ευρώ για να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα, στη βάση του οποίου θα μοιράζεται σε καθημερινή βάση ένα γεύμα σε 2.500 μαθητές και στις 5 περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Διατροφή» που αφορά στη σίτιση και την προώθηση υγιεινής διατροφής σε μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ένα μέρος του λεγόμενου «κοινωνικού πακέτου για τη Στερεά» το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φτώχειας και της στήριξης οικογενειών που έχουν ανάγκη σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο “Prolepsis”, που εκτός από τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξασφαλίζει χρηματοδότηση από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και παράλληλη στήριξη από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν από τον πρώτο γύρο των καταγραφών που έχουν προχωρήσει, υπάρχουν αιτήματα συμμετοχής στο πρόγραμμα συνολικά από 109 σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 10.124 μαθητές.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 5 μηνών και θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη για να ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου όπου είναι και η λήξη του σχολικού έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι συμπληρωματικό όλων των άλλων προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει φορείς και υπουργεία και τα οποία απευθύνονται στους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης προσδιόρισε ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά». Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ακόμη τις προσπάθειες της Περιφέρειας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας, λέγοντας πως «αν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, θα έχουμε αποτύχει. Εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα μας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον πρόεδρο του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ι…