papades

Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας άρχισε σήμερα να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης υπεξαίρεσης ποσού 3, 8 εκ. Ευρώ από το Δημόσιο, υπόθεση η οποία αποκαλύφθηκε την Άνοιξη του 2012 στην πόλη των Φαρσάλων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 2 ιερείς της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων και 4 υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων κατηγορούμενοι για πλαστογραφία, υπεξαίρεση και συνέργεια σε πλαστογραφία και υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 2 ιερείς παραποιούσαν τις μισθολογικές καταστάσεις που εκδίδονταν από τη Μητρόπολη για την πληρωμή 47 ιερέων ενώ οι υπάλληλοι της Εφορίας δεν ήλεγχαν ποτέ τις καταστάσεις, αν και οι αλλοιώσεις που είχαν υποστεί ήταν οφθαλμοφανής.

Όπως κατέθεσε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη, “οι διορθώσεις γίνονταν με μπλάνκο, από τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα”. Από τις καταστάσεις προκύπτει πως μόνο για το έτος 2012 εισέπραξαν 710.000 ευρώ επιπλέον. ¨Από τις 180 μισθοδοσίες που στάλθηκαν προς πληρωμή στην Εφορία, στις 117 είχαν αλλοιωθεί τα ποσά.

Για 8 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος και οι πληρωμές γινόταν με μετρητά και επιταγές ενώ θα μπορούσε να γίνονται μέσω τραπέζης.

Η παρατηρητικότητα μιας υπαλλήλου οδήγησε στην αποκάλυψη της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Συγκρίνοντας διαπίστωσε πως για τους μισθούς των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων απαιτούνταν τα διπλάσια χρήματα από τους σχεδόν ισάριθμους της Μητρόπολης Ελασσόνας.

Ο ένας από τους δύο ιερείς είχε οριστεί αρχιερατικός επίτροπος και εισέπραττε τα χρήματα από την τράπεζα. Ο δεύτερος ήταν ο προκάτοχός του.

Η δίκη διεκόπη χθες και θα συνεχιστεί στις 19 Απριλίου.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Αστυνομικό Δελτίο
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…