Arxiki

Κοπή πίτας – συνάντηση προέδρων των Τ.Κ. του Δήμου Πύλης, πραγματοποιήθηκε απόψε Παρασκευή 17/2 στις 7:00μμ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου & στο δημοτικό κατάστημα Πύλης, όπου εκτός από την κοπή της καθιερωμένης πίτας, δόθηκε η ευκαιρία σε προέδρους  & δημοτική Αρχή να γίνει & μια μικρή συζήτηση για προβλήματα καθημερινότητας που προκύπτουν στις Τ.Κ. του Δήμου & χρήζουν αντιμετώπισης.

Αρχικά ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θανάσης Γιαννοτάκης καλωσόρισε όλους όσοι παρεβρέθησαν, ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» & «Καλή Χρονιά», δίνοντας κατόπιν τον λόγο στον κ. Μαράβα, ο οποίος με την σειρά έδωσε τις ευχές του, ευχόμενος παράλληλα & μια καλή αυτοδιοικητική χρονιά, υπό την έννοια της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά & παράγοντας έργο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, καθώς θεωρεί πως οι πρόεδροι είναι οι πρεσβευτές & ο «καθρέφτης» της δημ. Αρχής στα χωριά.

Στην συνέχεια ο κ. Μαράβας έκοψε την πίτα, για το φλουρί της οποίας έγινε κλήρωση με τυχερή της βραδιάς την πρόεδρο του Δροσερού κα Βασιλική Γεροβασίλη. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα τάμπλετ, αλλά & χρηματικό ποσό – ενίσχυση 1.000€, τα οποία η πρόεδρος θα αξιοποιήσει κατά το δοκούν, προς όφελος της Κοινότητας.

Την εισαγωγή στην συζήτηση που ακολούθησε, έκανε πρώτος ο κ. Μαράβας ο οποίος είπε πως ο Δήμος βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, κάνοντας αναφορά στο γνωστό θέμα της δέσμευσης χρηματικού ποσού 750.000€ από την Συνεταιριστική Τράπεζα λόγω Χιονοδρομικού, θεωρώντας όμως πως η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μαράβας ανέφερε πως αναμένεται οικονομική επιχορήγηση ύψους 913.000€, από το Υπουργείο, χωρίς να αναφέρει ωστόσο ποιο;;; Υπουργείο; εκ του οποίου ποσού οι 750.000€ θα χρησιμοποιηθούν για τον «βραχνά» Χιονοδρομικό, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμεύσει για έργα στις Κοινότητες.

Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας χαρακτήρισε «πενιχρά» τα 300€ με τα οποία αμείβονται  σήμερα οι πρόεδροι, λέγοντας πως πλέον δεν θα καθυστερεί η πληρωμή τους ούτε μια μέρα, ενώ ζήτησε από όλους να εστιάσουν σε θέματα καθημερινότητας, δίνοντας άμεσα λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν.

Με την σειρά τους οι πρόεδροι ζήτησαν από την δημ. Αρχή να τους στηρίξει σε θέματα όπως η υγειονομική περίθαλψη, κυρίως στις ορεινές περιοχές, στην καθαριότητα, στον φωτισμό, ενώ λόγος έγινε & για το «Βοήθεια στο σπίτι», λέγοντας ότι θα περίμεναν καλύτερες  υπηρεσίες.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα Ασθενείας – Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις

Επίδομα ασθενείας δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται και οι οποίοι λόγω σωμα…