Arxiki copy

Κλιμάκιο με επικεφαλής τον Δ/ντή του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μιχάλη Λιόντο, τον Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Τρικάλων κ. Εμμανουήλ Γουγουλάκη & τον Προϊστάμενο Ποιοτικού & Φυτο – Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Τρικάλων κ. Δημήτρη Ταμπουρά, συνοδευόμενο & από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κώστα Μαράβα, κατέφθασε σήμερα το πρωί στις χαλαζο-πληκτούμενες περιοχές, ξεκινώντας τις πρώτες εκτιμήσεις από τους Γόμφους.

Μιλώντας στο PyliNews, ο κ. Γουγουλάκης, παραδέχτηκε ότι οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση προς το παρόν να μιλήσει με ποσοστά, κάτι για το οποίο άλλωστε, θα πρέπει να εκφέρουν γνώμη οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ. Εδώ όμως εντοπίζεται & το μεγάλο κώλυμα, μιας & οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι απέχουν των καθηκόντων τους, λόγω των οδοιπορικών που δεν τους καταβάλλονται από την Υπηρεσία τους, όπως αυτοί εκτιμούν.

Ο κ. Λιόντος  από την πλευρά του είπε, ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν δίκαιες εκτιμήσεις, που για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνουν πρώτα, εστιάζοντας κι αυτός  στο κώλυμα με τους εκτιμητές, μιας & κανείς αυτή τη στιγμή δεν έχει εντολή κίνησης, ευελπιστώντας παράλληλα να λυθεί το πρόβλημα, όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς οι ζημιές αναμφισβήτητα είναι πολύ μεγάλες.

Παρών κι ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας, ο οποίος θεωρεί πως είναι ανεπίτρεπτο, μπροστά σε μια τέτοιας έκτασης καταστροφή, να μην υπάρχουν «αύριο» ή έστω «μεθαύριο» κιόλας, εκτιμητές από τον ΕΛΓΑ, ώστε να γίνουν εκτιμήσεις & να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τις αποζημιώσεις των αγροτών. «Μας είναι αδιάφορο, – είπε χαρακτηριστικά, – τα ενδοϋπηρεσιακά ζητήματα που προέκυψαν με τους εκτιμητές, αφού εμείς θέλουμε δεν θέλουμε πληρώνουμε στον ΕΛΓΑ».

Να πούμε ακόμη ότι ένα δεύτερο κλιμάκιο της ΔΑΟΚ από την Π.Ε. Τρικάλων, με τρεις γεωπόνους, επισκέφθηκε τις Τ.Κ. Φήκης, ΑΓ. Βησσαρίωνα, Πιαλείας, Φιλύρας & Καλονερίου.

 

IMG_0061 copy IMG_0062 copy IMG_0063 copy IMG_0068 copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…