Arxiki

Κατολίσθηση σημειώθηκε σήμερα το πρωί περί τις 9:00 & στην τοπική Κοινότητα της Πύλης, ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών, που ενέσκυψαν & στον Δ. Πύλης.

Συγκεκριμένα το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η κατολίσθηση, βρίσκεται στα πρανή της οδικής αρτηρίας στην έξοδο της Πύλης προς το ορεινό κομμάτι του Δήμου & στην παρόχθια περιοχή του Πορταϊκού, λίγα μέτρα πιο πάνω από το δημοτικό Κατάστημα Πύλης & ακριβώς κάτω από το πρώην κοσμικό κέντρο «Τζάκι», με αποτέλεσμα τα κατολισθέντα μπάζα να φράξουν τον αρδευτικό αύλακα, που διέρχεται του σημείου, μεταφέροντας νερό από το σημείο του «Καταρράκτη», που βρίσκεται στην τοξωτή γέφυρα του Πορταϊκού & το διανέμει προς άρδευση στις Τ.Κ. Παλαιομοναστήρου & Αγ. Βησσαρίωνα, αλλά & σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Στο σημείο της έμφραξης, έχει δημιουργηθεί μία μικρή «λίμνη», με τα νερά να βρίσκουν δίοδο λίγα μέτρα πιο κάτω & να χύνονται στον Πορταϊκό.

Για το συμβάν έχει λάβει γνώση το Τμήμα Πολ. Προστασίας του Δ. Πύλης, όπου ο επικεφαλής Αντ/ρχος κ. Σωτ. Αγγέλης, έχει ναυλώσει ειδικά για την περίπτωση, ειδικό μηχάνημα τύπου τσάπας, το οποίο σύντομα θα προβεί στην απόφραξη & αποκαταστήσει έτσι τη φυσική ροή του νερού στον εν λόγω αρδευτικό τσιμεντάβλακα.

 

IMG_5187 IMG_5188 IMG_5189 IMG_5191

Tsapa

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…