img_5093

Κατά πλειοψηφία πέρασε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πύλης, ενώ ομόφωνα τα υπόλοιπα 6 θέματα που συμπεριλαμβάνονταν  στην Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύλης, σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, στην τελευταία για φέτος συνέλευση του Σώματος.

Κατά πλειοψηφία & τα δύο θέματα της Ειδικής Συνεδρίασης, (χωρίς & πάλι ομόφωνη απόφαση),  η οποία έλαβε χώρα κατόπιν της Τακτικής, στην οποία συμπεριλαμβανόταν & ο Προϋπολογισμός Οικ. Έτους 2017.

  • Όσον αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2017, η Αξιωματική αντιπολίτευση το καταψήφισε, χαρακτηρίζοντάς το «μίζερο», αφού έχει να κάνει κατά πρώτον με συντηρήσεις στα πλαίσια της ανάθεσης, «σπασμένο» κατά Δημοτική Ενότητα & όχι στο σύνολο του Δήμου, που θα μπορούσε να επιτευχθεί ένα σημαντικό ποσοστό έκπτωσης μέσω δημοπρασίας, με τον Δήμο εν τέλει, ωφελημένο.

Στην ερώτηση του κου Κουτσονάσιου, προς τον κ. Αποστολόπουλο(Μηχ/ικό της Τεχ. Υπηρεσίας), όσον αφορά στο περσινό Τεχνικό πρόγραμμα, πόσο επί % εφαρμόστηκε, ο κ. Αποστολόπουλος έδωσε την απάντηση προσεγγιστικά, λέγοντας πως αυτό εφαρμόστηκε στο 90% επί του συνόλου του, συμφωνώντας όμως στον χαρακτηρισμό «μίζερο», από πλευράς Αξ/κής Αντιπολίτευσης, αποδίδοντας την έννοια του όρου & στην «μίζερη» ελληνική πραγματικότητα.

  • Κατά δεύτερον κρίθηκε στο σύνολό του «απροσδιόριστο», χωρίς κάτι συγκεκριμένο & ειδικό, χωρίς σχεδιασμό & αναπτυξιακή προοπτική, με μοναδικό μέλημα μια διαχείριση συντήρησης & τίποτα άλλο.

Όσον αφορά στο θέμα του Προϋπολογισμού, η θέση της Αξ/κής Αντιπολίτευσης, ήταν & εδώ αρνητική, για τον λόγο ότι η δημοτική Αρχή υπήρξε ασυνεπής στις δεσμεύσεις της, που ενώ υποσχέθηκε μείωση των ανταποδοτικών τελών, ύστερα από αυξήσεις που επέβαλε αρχικά, τρίτος χρόνος τώρα, κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη, παραλληλίζοντας μάλιστα το όλο θέμα με την περίπτωση του ΕΝΦΙΑ, που ενώ ξεκίνησε ως προσωρινό μέτρο , αντεστράφη σε μόνιμο.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κ. Μαράβας είπε πως το «στοίχημα» για την δημ. Αρχή το 2017, είναι να ξεπεραστεί το «βάρος» της ΚΟΙΔΕΚΑΠ, που θα περάσει στην αρμοδιότητά της(λόγω των ασφαλιστικών εισφορών), καθώς & η γνωστή υπόθεση με το χιονοδρομικό του Περτουλίου, που επιβαρύνει τον Δήμο με το ποσό των 100.000€ περίπου το χρόνο, εκτός των δανείων, που ωστόσο μέχρι στιγμής δεν φάνηκαν να λειτουργούν δυσχερώς για τον Δήμο, μιας & η αποπληρωμή τους έχει θετική «κατεύθυνση».

Κλείνοντας ο κ. Μαράβας, εκτίμησε, πως αν από την ΚΕΔΕ δεν αποδοθεί στον Δήμο το ποσό των 570.000€ από παρακρατηθέντες φόρους, τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα…

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…