Αρχικι copy

Sakis Του Σάκη Γιώτα.

Με είκοσι οχτώ θέματα η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, εκ των οποίων τα είκοσι πέντε πέρασαν ομόφωνα, ενώ τρία κατά πλειοψηφία.

Τέσσερα όμως ήταν εκείνα που μονοπώλησαν τη συζήτηση στο χθεσινό Συμβούλιο:

Ο «Κανονισμός Καθαριότητας», οι εξώσεις μισθωτών από δημοτικά καταστήματα, υποθέσεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΠ & οι αναθέσεις(θα επανέλθουμε με εκτενές άρθρο).

Σχετικά με τον Κανονισμό Καθαριότητας τον «χορό» της συζήτησης άνοιξε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πηγής κ. Τζιμόπουλος, ο οποίος διερωτώμενος, ζήτησε να μάθει τελικά: Ισχύει ή δεν ισχύει; θεωρώντας τους προέδρους απογυμνωμένους αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τον Κανονισμό.

Ένα φαινόμενο  το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, όχι μόνο στην Πηγή, αλλά & σε όλες τις Τ.Κ. του Δήμου, όπως οικόπεδα παραμελημένα από τους ιδιοκτήτες τους,  ελοχεύοντας πολλούς κινδύνους, που  εκτός της αντιαισθητικής πλευράς, αποτελούν εστίες μόλυνσης  & πυρκαγιάς. Επίσης ασυνείδητοι συνδημότες, χρησιμοποιούν τους κάδους απορριμμάτων ως  χωματερές, ρίχνοντας μέσα, εκτός από γκαζόν & κλαδιά, μέχρι & μπάζα παρά την ρητή απαγόρευση από πλευράς Δήμου.

Τοποθετούμενος επί του θέματος  ο Δήμαρχος είπε πως το συγκεκριμένο δεν είναι εύκολο θέμα, παρ’όλα αυτά ο αρμόδιος Αντ/ρχος θα ασχοληθεί σοβαρά, ώστε να δοθεί άμεσα λύση.

Πάντως για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμος θα μπορούσε να κάνει χρήση του άρθρου 94 του Ν3852/2010 & την υπ’ αριθμ. 4/2012(ΦΕΚ 1346/τα Β/25-04-2012) Πυροσβεστική διάταξη(άρθρο 1) η οποία υποχρεώνει  τους ιδιοκτήτες νομείς & επικαρπωτές των οικοπέδων & λοιπών ακάλυπτων χώρων  μέχρι & σε απόσταση 100 μέτρων από τα όριά τους να τα έχουν καθαρά. Και σε περίπτωση που οι παραπάνω δεν συμμορφώνονται, τότε ο Δήμος μπορεί να κάνει χρήση το άρθρο 433 του Ποιν. Κώδικα, το οποίο προβλέπει αυτεπάγγελτη δράση του Δήμου.

Άλλο σοβαρό θέμα, οι εξώσεις μισθωτών από καταστήματα του Δήμου, οι οποίοι δεν πληρώνουν το μίσθιο. Ένα θέμα το οποίο πήγε «πίσω», όπως είπε & ο Δ/ντής της Οικ. Υπηρεσίας του Δήμου κ. Τζαχρής, λόγω της μεγάλης αποχής των δικαστικών, αλλά θα ξεκινήσει άμεσα & σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.

Μαράβας: «Μπάχαλο με τα ενοίκια των δημοτικών καταστημάτων. Τα μισά δεν είχαν συμφωνητικά».

Κρούπης: «Δεν ολιγωρήσαμε & δεν  παραμελήσαμε την διαδικασία. Οι κινήσεις μας αρχίζουν να αποδίδουν τώρα».

Τόλιας: «Από τα 150 περίπου ενοικιαστήρια, τα μισά χωρίς συμφωνητικό. Υπάρχουν μισθωτές που οφείλουν πάνω από 100.000€!!! & δεν πλήρωσαν».

Όσον αφορά το θέμα με το πόσιμο νερό στο Ελευθεροχώρι, (θέμα που το έφερε ως ερώτηση στο Δ.Σ. η αξιωματική αντιπολίτευση) μετά από την ανησυχία των κατοίκων λόγω επαναλειτουργίας της γεώτρησης δίπλα από το Σιδηρουργείο «Μάμαλη», ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Χρήστος Μπακάλης, είπε πως: «Με την υγεία των πολιτών δεν παίζουμε. Υπάρχουν πρόσφατες εξετάσεις για το νερό  στο Ελευθεροχώρι, διαθέσιμες για όλο τον κόσμο».

Όσον αφορά την μη πληρωμών τελών νερού, ο κ. Μπακάλης δικαίωσε τον κ. Τζιμόπουλο, πρόεδρο της Πηγής, λέγοντας  πως  τα χρέη από ανεξόφλητα τέλη νερού από πολίτες σε Τ.Κ. του Δήμου, φτάνουν έως & τις 112.000€!!! ανά Τ.Κ.. Κίνηση της ΔΕΥΑΠ από εδώ & πέρα η αποστολή ειδοποιητήριων επιστολών  προς τους οφειλέτες που δεν έχουν πληρώσει τέλη νερού εδώ & δύο χρόνια, ανεξαρτήτως ποσού. Από Σεπτέμβριο αποστολή επιστολών & σε χωριά του κάμπου.

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Την Μ. Τρίτη 30/4 η ειδική συνεδρίαση «Λογοδοσίας», για το ΔΣ Δ. Πύλης