filis

«Για φέτος, έχουμε πιστώσεις για περίπου 21 χιλιάδες αναπληρωτές, όσα δηλαδή είναι και τα κενά», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σημείωσε επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο του 2017 θα γίνουν οι πρώτες -μετά από 7 με 8 χρόνια- μόνιμες προσλήψεις και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών στο Δημόσιο.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Παιδείας σε βάθος τριετίας, θα διοριστούν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, όσοι είναι και οι αναπληρωτές που προσλαμβάνουμε.Σε ερώτηση αν υπάρχει συνεννόηση με τους θεσμούς απάντησε ότι είναι θέμα που αφορά την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε μη αποδοτικό το επτάωρο στα δημοτικά και τάχθηκε κατά των μαζικών συγχωνεύσεων σχολείων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να διαφυλάξουμε το δημοτικό της γειτονιάς.

Ο κ. Φίλης επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, τις χειρότερες διακρίσεις του και διεκδικεί επάξια ρόλο οδοστρωτήρα στο χώρο της Παιδείας, σχολίασε η ΝΔ.

Πηγή:altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…