Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Πρ. Διοίκηση του  ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα.

Δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη μάχη για να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στα πειράματα, στην ανεργία, στην φτωχοποίηση.

Όλοι στo μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 Σεπτέμβρη στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει για να  να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε:

 

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων .

 

  • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες – Καμία παρέμβαση στo ισχύον πλαίσιο για τις Ομαδικές απολύσεις, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία ) των εργοδοτών.
  • Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.     Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχό­λησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
  • Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων – τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
  • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
  • Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές επιδρομής, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε µόνο µια επιλογή.

Να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε µάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, για την επαναφορά των δημοκρατικών εργασιακών και κοινωνικών µας δικαιωμάτων, που βιαίως µας αφαίρεσαν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού και του φθηνού εργατικού κόστους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου τηλ. 24310-28844 τις εργάσιμες ώρες έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-9-2016 στις 13.00μ.μ.

Ώρα αναχώρησης  1.00 μ.μ με το μισθωμένο λεωφορείο  του Εργατικού Κέντρου.

Τόπος συγκέντρωσης στην ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ! !

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 o Αυγενάκης…

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και στο EUMED-9 o Αυγενάκης: Στην ατζέντα οι περαιτέρω αλλ…