seismografos
  • Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σκύρο και την Αλόννησο
  • Δεν αναφέρονται ζημιές και τραυματίες
  • Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σκύρου, Μιχάλης Χατζηγιαννάκης μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης ταρακουνώντας ακόμα και την Αθήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηγιαννάκης σημείωσε ότι «δεν έχουν καταγραφεί και δεν αναμένεται να καταγραφούν προβλήματα από τον σεισμό».

«Ταρακουνηθήκαμε αλλά ο σεισμός κράτησε λίγα δευτερόλεπτα», είπε περιγράφοντας τη στιγμή της δόνησης. «Ευτυχώς που συμβαίνουν τέτοιου μεγέθους σεισμοί γιατί βρισκόμαστε στο ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε επίσης.

 Παράλληλα, η σεισμολόγος Γ. Πανοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότιδεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ήταν η κύρια δόνηση, ωστόσο όπως τόνισε το φαινόμενο δεν εμπνέει προς το παρόν ανησυχία.

Η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν πιο ισχυρές δονήσεις, ακόμη και της τάξης των 6 Ρίχτερ, ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και ζημιές στο νησί της Σκύρου.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …