india

Οι πιστοί άρχισαν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλο λόγω της πολυκοσμίας

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα όταν επικράτησαν συνθήκες πανικού σε θρησκευτική συγκέντρωση στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Ούταρ Πραντές, στην Ινδία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, δεκάδες πιστοί του ινδού γκουρού Jai Gurudev συγκεντρώθηκαν στο Varanasi, για να αποτίσουν φόρο τιμής. Ωστόσο, λόγω του τεράστιου αριθμού των παρευρισκομένων, ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν να εκτυλίσσονται σκηνές πανικού με ανθρώπους να ποδοπατούν ο ένας τον άλλο λόγω της πολυκοσμίας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως οι τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής και πως οι αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος κι επιβλέπουν την κατάσταση.

Εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και χρήστες του Twitter δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους συγκεντρωμένους στη γέφυρα Rajghat να περιμένουν τη σειρά τους για το προσκύνημα αλλά και σωρούς ρούχα και παντόφλες στους δρόμους, τα οποία οι αρχές προσπαθούν να τακτοποιήσουν.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μέσω ενός μηνύματος στο λογαριασμό του στο Twitter, διευκρινίζοντας πως θα εξασφαλίσει κάθε πιθανή βοήθεια στα θύματα.

m.lifo.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…