foles

Ως αποτρόπαιο «έγκλημα» ασυνείδητου & νοητικά στερημένου ανθρώπου, καταγγέλλει ιδιοκτήτης σκύλου στην Πύλη, την ανήθικη πράξη αγνώστου & την επιλογή του, να δηλητηριάσει οικόσιτο σκύλο με τη χρήση φόλας, τον οποίο ο ιδιοκτήτης του διατηρούσε ως φύλακα στο κτήμα του & μάλιστα σε περιφραγμένο χώρο, κάτι το οποίο πολλαπλασιάζει την ανηθικότητα του θύτη, χωρίς παράλληλα να κατανοεί το ΓΙΑΤΙ;;;

Ο αγανακτισμένος πολίτης μόλις αντιλήφθηκε το τι συνέβη στον σκύλο του, αμέσως μετέφερε το άτυχο ζώο στον κτηνίατρο, ώστε να του παρασχεθεί η κάθε δυνατή βοήθεια. Δυστυχώς όμως το άτυχο ζώο δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή & κατέληξε.

Ο ίδιος πολίτης πριν δύο εβδομάδες είχε την ατυχία να θρηνήσει τον χαμό άλλων δύο ζώων του, αυτή τη φορά γατάκια, τα οποία διατηρούσε στον αύλειο χώρο της οικίας του & εντός αυτής, πάλι με τον ίδιο τρόπο. Την ρίψη φόλας!

Φαίνεται πως ο ασυνείδητος «φολιατζής» αρέσκεται σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες, ανήθικες & κατακριτέες πράξεις, ενώ θα πρέπει να έχει υπ’όψιν ότι σύμφωνα με:

-Νόμος 1197/1981. Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ  ή και με τις δύο ποινές.

-Νόμος. 4039/2012: άρθρο 16 » Κακοποίηση των ζώων» παράγραφος α΄: «…απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού….», άρθρο 20 «Ποινικές κυρώσεις»: …. 2.: » Οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ». (τουλάχιστον ενός έτους = ποινή φυλάκισης από ένα έτος έως πέντε). Μπορείτε να καταθέσετε έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία περιγράφοντας με ακρίβεια όσα γνωρίζετε, χωρίς να αναφερθείτε σε κάτι που δεν μπορείτε να αποδείξετε (είτε με μάρτυρες είτε με άλλα αποδεικτικά στοιχεία).

Σύμφωνα με το νέο νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρ. και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ. ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ (!!!), για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…