Arxiki Goumas (5)

Τον «Δάσκαλο των Δασκάλων», όπως τον αποκαλούν στον χώρο των πολεμικών τεχνών, Γιώργο Μάλιο, τίμησε σήμερα το απόγευμα στον χώρο της σχολής, η Σχολή Πολεμικών Τεχνών στην Πύλη «Αχιλλέας», η οποία άρχισε να λειτουργεί από τις αρχές του Φλεβάρη στην οδό «Ηρώων 1940», παραπλεύρως της Ένωσης Γεωρ/κών Συν/σμών.

Την επίδοση της τιμητικής πλακέτας, έκανε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης & δάσκαλος της Σχολής κ. Αχιλλέας Γκούμας, ως ελάχιστη αναγνώριση των όσων έχει προσφέρει στον τομέα των πολεμικών τεχνών ο Γ. Μάλιος επί 46 χρόνια στην Ελλάδα, αλλά & ως ένα μικρό δείγμα εκτίμησης στον ίδιο του το δάσκαλο, για τον σεβασμό & την εμπιστοσύνη που αυτός υπέδειξε στο πρόσωπό του, διδάσκοντάς του & τα μυστικά του Kick Boxing.

Απευθυνόμενος ο Γ. Μάλιος στους μαθητές της Σχολής, ανέφερε, ότι έχουν έναν δάσκαλο από τους καλλίτερους ανθρώπους & καλλίτερους δασκάλους, που μπορεί να τους μεταδώσει όλα τα μυστικά των πολεμικών τεχνών με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο. Ένα εκ των βασικών, είπε ο κ. Μάλιος, είναι μέσα από αυτή σας την ενασχόληση,να γίνετε σωστοί & καλοί άνθρωποι και να θυμάστε πως το σώμα μας είναι η «Εκκλησία» του μυαλού μας.

Απευθυνόμενος στους γονείς ο κ. Μάλιος, είπε πως θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στον καλλίτερο δάσκαλο, κάνοντας την καλλίτερη επιλογή, που και ο ίδιος θα του εμπιστευόταν το δικό του παιδί, ενώ αναρωτώμενος είπε πως δεν γνωρίζει εάν από τους 2.000 περίπου δασκάλους που βγήκαν από τη σχολή του, υπήρξε κάποιος πιο άρτιος στο σύνολό του, τεχνικά & όσον αφορά στο χαρακτήρα, από τον Αχιλλέα Γκούμα.

«Η ηθική δομή του χαρακτήρα & η τεχνική κατάρτιση του Αχιλλέα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάλιος, «ήταν τα στοιχεία εκείνα, που μου έκαναν το «κλικ» να είμαι κοντά του και με μεγάλη μου χαρά θα του μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου, πάνω σ’ αυτό που λέμε Kick Boxing».

Λίγα λόγια για τον Αχιλλέα Γκούμα…

Ο Αχιλλέας Γκούμας είναι 28 χρονών, γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1991 και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από πολύ μικρός, ξεκινώντας αρχικά με τον στίβο & το ποδόσφαιρο.

Στην ηλικία των 11, άρχισε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες, στις οποίες αμέσως φάνηκε το ταλέντο του & το μεγάλο του πάθος γι’ αυτές. Ξεκίνησε με Tae Kwon Do & Kick Boxing, για να τον κερδίσει τελικά το Knock Down Karate.

Το 2013 κατέκτησε την θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Shidokan Karate στην Ιαπωνία. Το 2015 συμμετείχε στο Shidokan Kyokushin πρωτάθλημα στην Ουγγαρία. Το 2016 με την Lfk πήγε στην Ρουμανία & το 2018 έλαβε μέρος στο British Open. Το 2018 επίσης σαν αθλητής, ξεκίνησε την επαφή του με το ΜΜΑ, το Mixed Fight & το Strike Fight, κερδίζοντας με την αξία του τη μαύρη ζώνη, αλλά & το δίπλωμα του προπονητή.

Αρχές του 2019, πήρε το δίπλωμα προπονητή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Kick Boxing & από την παγκόσμια Ομοσπονδία ISDO το δίπλωμα προπονητή αυτοάμυνας. Ο εκπρόσωπος του Kyokushin Kan με ιδιαίτερη τιμή του απένειμε τον τίτλο του Sensei Intrustor, ενώ παραμένει ακόμη και σήμερα ενεργός αθλητής, παίρνοντας μέρος σε αγώνες.

Αναλυτικά, αναγνωρισμένοι τίτλοι που τον συνοδεύουν…

  • Μαύρη ζώνη, Shidokan Karate, 1 Dan
  • Μαύρη ζώνη, Kyokushin Kan Karate, 2 dan 
  • Μαύρη ζώνη & δίπλωμα προπονητή Mixed Fight, Grab Fight – Strike Fight
  • Βοηθός προπονητή Ε.Ο.Μ.Α.
  • Δίπλωμα προπονητή Kick Boxing WPKA
  • Δίπλωμα προπονητή αυτοάμυνας ISDO
  • Δίπλωμα Bodyguard – Συνοδός Ασφαλείας
  • Δίπλωμα προπονητή, Functional Training.

Στην Σχολή «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» του Αχιλλέα Γκούμα, λειτουργούν τμήματα…

  1. Παιδικά
  2. Αρχαρίων
  3. Προχωρημένων
  4. Πρωταθλητισμού
  5. Επαγγελματιών

Goumas (1)

Goumas (3)

Goumas (4)

Goumas (6)

Goumas (7)

Goumas (8)

Goumas (10)

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…