klama

Το να μην κλαίτε σας στερεί την ευκαιρία να διορθώσετε ό,τι σας πήρε το χαμόγελό σας. Μερικοί λένε ότι το κλάμα είναι σημάδι αδυναμίας, όμως στην πραγματικότητα είναι σημάδι δύναμης και θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πιο εύκολα τη λύπη σας. Μάθετε παρακάτω ποια είναι η σημασία του κλάματος.

Το να μην κλαίτε σας κάνει να αισθάνεστε γενναίοι και αρκετά δυνατοί ώστε να μην αφήσετε τα δάκρυα να κυλήσουν. Συχνά πιστεύουμε ότι γυρίζοντας την πλάτη μας σε ένα πρόβλημα το λύνουμε. Ωστόσο το πραγματικό πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό.

Όταν είμαστε μικροί, κλαίμε σχεδόν για τα πάντα. Αν πέσουμε, ξεσπάμε σε κλάματα. Αν κάποιος μας πληγώσει, δεν φοβόμαστε να κλάψουμε.

Όμως, καθώς μεγαλώνουμε, οι στιγμές αυτές γίνονται όλο και λιγότερο συχνές.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το κλάμα κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται. Αυτό όχι μόνο επειδή κάνει τους γύρω μας να αισθάνονται άβολα, αλλά και επειδή λέει κάτι για μας.

Πολλοί πιστεύουν ότι το κλάμα κάνει το άτομο να φαίνεται αδύναμο. Πιστεύουν πως δείχνει ότι το άτομο δεν ξέρει να ελέγχει τα συναισθήματά του και να συγκρατείται. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι εξαιρετικά βλαβερός.

Το να μην κλαίτε κάνει τα πάντα χειρότερα

Γυναίκα που κλαίει

Ακόμα και αν καταφέρετε να συγκρατήσετε αυτήν τη σωματική αντίδραση, η ψυχή σας κλαίει. Φωνάζει να βγάλετε τον πόνο από μέσα σας.

Όπως όταν πληγωνόμαστε τρέχει αίμα, όταν πληγώνεται η καρδιά μας κλαίμε. Το να αποφεύγουμε το κλάμα μας κάνει να κλείνουμε μέσα μας όλα όσα πρέπει να βγάλουμε από μέσα μας.

Φανταστείτε ότι το άτομο που αγαπάτε περισσότερο σας πληγώνει και συνεχίζει να σας πληγώνει επειδή δεν μπορείτε να πείτε τίποτα.

Μένετε σιωπηλοί και δέχεστε τη μία απογοήτευση μετά την άλλη. Στο μεταξύ, μια μάχη που δεν θέλετε να δώσετε διεξάγεται αθόρυβα μέσα σας.

Όλος αυτός ο πόνος, οι σκέψεις που έχουν γίνει φαύλος κύκλος και τα αρνητικά συναισθήματα, που σας πνίγουν, θα μετατραπούν σε κάτι κακό.

Γυναίκα που κλαίει

Στην αρχή το σώμα σας θα προσπαθήσει να σας προειδοποιήσει με σωματικό πόνο. Μια σοβαρή ημικρανία, ένας πόνος στο στομάχι, ένας ενοχλητικός πόνος κάπου στο σώμα σας…

Τότε αρχίζετε να κατεβάζετε τους διακόπτες, σαν να ήσασταν ηλεκτρικός πίνακας. Μετατρέπεστε σε ένα άχρωμο άτομο και όλος ο πόνος που προσπαθήσατε να συγκρατήσετε θα σφραγιστεί μέσα σας και δεν θα βγει ποτέ.

Είναι αλήθεια ότι εξακολουθεί να υπάρχει τρόπος να αλλάξετε τα πράγματα, όμως θα είναι πολύ πιο δύσκολο αν φτάσετε σε αυτό το σημείο. Για αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να περιμένετε τόσο πολύ.

Το να μην κλαίτε δεν σας κάνει καλό. Συνειδητοποιήστε τη σημασία του κλάματος, αφήστε τα δάκρυα να κυλήσουν και αισθανθείτε την ανακούφιση που αυτό φέρνει.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…