Arxiki pedini

Με πολλή & μεθοδική δουλειά το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης & μέλη αυτού, κατάφερε να ικανοποιήσει αιτήματα των μελών, παράγοντας μοναδικό έργο, το οποίο & έγινε πράξη.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης & με την άψογη συνεργασία της Ζ’ ΚΟΘ(Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας) & του Δασαρχείου Τρικάλων, κατάφερε να αποκτήσει δικό του ΙΧ αγροτικό τύπου 4χ4, για τις ανάγκες του Συλλόγου & μετά από πολλές & επίπονες προσπάθειες, κατάφερε να δημιουργήσει το 1ο εκτροφείο πεδινής πέρδικας στο Ν. Τρικάλων & ίσως ένα από τα λίγα στην Ελλάδα, στο χώρο του πυρήνα προσαρμογής, που διαθέτει στη Λυγαριά.

Η λειτουργία του εκτροφείου, θεωρείται ένα έργο του οποίου ο ρόλος είναι σημαντικός & πολυδιάστατος, αφού από τη μια πλευρά θα γίνει έτσι εμπλουτισμός βιοτόπων με πεδινή πέρδικα, με σκοπό την επανεγκατάσταση του ενδημικού αυτού είδους σε βιώσιμους πληθυσμούς , οι οποίοι θα αναπαράγονται αυξάνοντας τον πληθυσμό τους & από την άλλη θα δοθεί μια οικονομική τόνωση στην ευρύτερη περιοχή με την έλευση πολλών κυνηγών, λάτρεις του είδους, από όλη τη χώρα,(ενδεχομένως & από όμορες ξένες χώρες), για την εκπαίδευση & μόνο των σκύλων τους, καθώς ως γνωστόν απαγορεύεται η θήρευση της πεδινής.

 

ix pedini (1) pedini (2) pedini (3) pedini (4) pedini (5) pedini (6) pedini (8) pedini

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…