orkomosia

Ορκωμοσία φοιτητών ενώπιον των ελληνικών Προξενικών και Πρεσβευτικών Αρχών

Τη δυνατότητα πραγματοποίησης της ορκωμοσίας των φοιτητών/τριών οι οποίοι/ες ολοκλήρωσαν οποιοδήποτε κύκλο σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διαμένουν αποδεδειγμένα στο εξωτερικό και ενώπιον των ελληνικών Προξενικών και Πρεσβευτικών Αρχών, αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, λόγω:

Α. Της   τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας

Β. Και του γεγονότος   ότι το Ίδρυμα λαμβάνει επανειλημμένως αιτήματα ενδιαφερομένων, οι οποίοι/ες έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και διαμένουν στο εξωτερικό, για εξαίρεση από την υποχρέωση καθομολόγησης και αποστολή του πτυχίου τους στον τόπο διαμονής τους, καθόσον αδυνατούν να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη τελετή ορκωμοσίας του Τμήματός τους.

Στην απόφαση η Σύγκλητος επισημαίνει ότι, οι πτυχιούχοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες και να αποδεικνύουν ότι ευρίσκονται νομίμως στο έδαφος της χώρας στην οποία θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία καθώς και ότι η παραμονή τους εκεί δεν είναι περιστασιακή (πχ τουρισμός), αλλά συνδέεται με συνέχιση των σπουδών τους ή εργασιακή σχέση.

Τέλος, σύμφωνα με το άρθρο 2 Α, 1θ του π.δ. 16/24.1.2014 (ΦΕΚ Α ́24) προβλέπεται η σύνταξη πρακτικού ορκωμοσίας με καταβολή του προβλεπόμενου προξενικού τέλους.

esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Μάικ Πενς στο ΒΗΜΑ: «Σταθερά με την Ουκρανία, άνευ όρων δίπλα στο Ισραήλ»

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μιλά για τον Ντόναλντ Τραμπ, για την Τουρκία που «σέβεται τη …