urbact-arxiki

Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AgriUrban – URBACT III στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Πύλης σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας – Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Μετά από τις πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες του προγράμματος στην πόλη Huy του Βελγίου στις 14-16 Οκτωβρίου στην οποία τον Δήμο Πύλης εκπροσώπησαν τα μέλη της ομάδας υλοποίησης του έργου καθηγητής του ΤΕΙ κ. Νταλός και η υπάλληλος του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα. Διαγωμά, σειρά στις επισκέψεις της Φάσης ΙΙ έχει η Πύλη, η οποία καλείται να υποδεχθεί και να διοργανώσει την τριήμερη επίσκεψη που της αναλογεί από τις 14 ως τις 16 Νοεμβρίου.

Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο – η Ισπανική πόλη Baena που είναι και η αρχηγός-πόλη, η Ιταλική Cesena,  η Πορτογαλική Fundao, η Πύλη φυσικά, η Λετονική πόλη Jelgava , η Κροατική πόλη Petrinja, η Βελγική Marchin  σε συνεργασία με τον σύνδεσμο LAG PAYS  DECONDRUSES , η Σουηδική  Sοdertiilje, η Ουαλική πόλη   Abergavenny η δεύτερη Ισπανική Mollet  del Val1es και η Γαλλική Mouans Sartoux – στέλνουν ως εκπροσώπους τους αυτοδιοικητικά και διοικητικά στελέχη με σκοπό να αποκομίσουν καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή και να υποδείξουν μεθόδους στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης του γεωργοκτηνοτροφικού και δασικού χώρου.

Η φιλοξενία και οι περισσότερες εργασίες θα γίνουν σε καταλύματα της Ελάτης, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκτός από τις έξι indoor συνεδρίες, επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής ενδεικτικές του χώρου δραστηριοποίησής τους ( ΤΥΡΑΣ Α.Ε., πριστήριο στο Βαθύρευμα, οινοποιείο στην Πύλη, σε χώρους καλλιέργειας μικρού οικογενειακού τύπου κ.α.)  αλλά και επισκέψεις σε μνημεία της Πύλης.

Ο Δήμος Πύλης ευελπιστεί να αντλήσει το μέγιστο της τεχνογνωσίας που προσφέρει το πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να κινηθεί αποτελεσματικά προς την στήριξη του παραγωγικού χώρου της περιοχής.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…