gymnasio Arxiki

Το Γυμνάσιο Πύλης τίμησε την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973 , με γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην σάλα εκδηλώσεων του Σχολείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γιαβρόγλου από την εκπαιδευτικό κ. Αλίκη Μυλωνά, για να συνεχίσει με προβολή βίντεο, αφηγήσεις κειμένων & ποιημάτων από μαθητές, παρουσιάζοντας έτσι το χρονικό από την ημέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, έως και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ακόμη οι μαθητές μέσω του σχετικού υλικού που ετοίμασαν, επισήμαναν πως η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου εναντίον της χούντας, είχε ως βασικό σύνθημα το: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», εξέγερση η οποία γρήγορα εξελίχθηκε σε γενικό ξεσηκωμό.

Σε μεσοδιαστήματα της γιορτής, οι μαθητές που απάρτιζαν την χορωδία, ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια της εποχής του Πολυτεχνείου, ενώ η θεατρική ομάδα του Σχολείου παρουσίασε σχετικό σκετσάκι με τίτλο: «Εδώ Πολυτεχνείο! Για πάντα Πολυτεχνείο;», για να κλείσει τελικά αυτή σχολική γιορτή με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

Στην διοργάνωση της επετειακής γιορτής, αφιερωμένης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνεισέφεραν οι εκπαιδευτικοί:  Μελανία Παναγιωτίδου, Ρίτσα Ζάρα, Αγορίτσα Παπαϊωάννου, Αθανασία Τρίχα & Ευαγγελία Συμεωνίδου.

Τα σκηνικά ανέλαβαν οι μαθήτριες: Σταματία, Στάθη, Μαρία Νάκου & Αναστασία Χονδρού.

Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δ. Πύλης & της χώρας φυσικά.

 


gymnasio (1)

gymnasio (3)

gymnasio (4)

gymnasio (5)

gymnasio (6)

gymnasio (7)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …