afroditi

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Φλώρινα
Την «Αφροδίτη της… Φλώρινας», ένα αντίγραφο από χιόνι της θεάς που κοσμεί τη μεγαλύτερη αίθουσα του μουσείου του Λούβρου, έφτιαξε ο Αλέξης Νικολαΐδης, φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, με μοναδικό υλικό άφθονο το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Το γλυπτό έργο του νεαρού καλλιτέχνη, που κοσμεί από την Πέμπτη την πόλη, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον επισκεπτών και κατοίκων, που περνούν από τις όχθες του Σακουλέβα, όπου ο Αλέξης Νικολαϊδης έστησε το γλυπτό του, για να το θαυμάσουν και να το φωτογραφήσουν.

«Η ιδέα μού ήρθε το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τις πολύ μεγάλες σε όγκο δημιουργίες καλλιτεχνών από χιόνι σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις του βορρά. Αποφάσισα να κάνω και στη Φλώρινα κάτι που να προσαρμόζεται στα μέτρα και την αισθητική της πόλης» δήλωσε, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, γεμάτος χαρά, όπως είπε, που το έργο του άρεσε και κέρδισε τις εντυπώσεις του κόσμου. «Είναι ένα άγαλμα στο ύψους μου και αποφάσισα να το φτιάξω δίπλα στο ποτάμι, στην περιοχή που διαθέτει ένα από τα πιο γραφικά σωζόμενα παραδοσιακά στοιχεία της πόλης» είπε.

Ο νεαρός καλλιτέχνης χρειάστηκε αφράτο και απάτητο χιόνι και περίπου εννέα ώρες συνεχούς εργασίας, αφού ξεκίνησε στις εννέα το πρωί και ολοκλήρωσε το γλυπτό του στις επτά το βράδυ.

Η Αφροδίτη της Φλώρινας, φτιαγμένη από εκατομμύρια νιφάδες του χιονιού, που σύμφωνα με τους επιστήμονες καμία δεν μοιάζει μεταξύ τους, ακτινοβολούσα την ημέρα και λαμπυρίζουσα την νύχτα, δίπλα στα παγωμένα νερά του ποταμού φωτίζει την πιο παλιά και ιστορική συνοικία της πόλης.

Ο Αλέξης Νικολαΐδης κατάγεται από τη Βέροια και είναι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…